24 жовтня 2006 21:34

Президенты клубов о встрече за закрытыми дверями


У вівторок на другому поверсі готелю "Київ" пройшла зустріч президентів футбольних клубів та власників команд. Версій, про що будуть розмовляти президенти клубів на зустрічі, яку ініціювало ПФЛ було багато. Від того, що президенти домовляються про реконструкцію нинішнього формату вищої ліги і до традиційних тем про суддівство та договірні матчі. Утім довідатися щось більш детально виявилося надто складно. Як красномовно охаректиризував зустріч Ігор Коломойський: "нічого не вирішили і через місяць зберемося ще раз".

Ажіотажу було багато, але практичних рішень, принаймні для громадськості, жоден із президентів клубів не озвучив. Першим не витримав тривалої розмови президент "Іллічівця" Віктор Бойко, який залишив "летучку" десь о 15:30. Всі інші дочекалися завершення.

Почали прибувати президенти до готелю "Київ" близько 14:00. ПФЛ зарезервувало залу з 14:00 до 19:00. Виходити почали учасники зібрання біля 18:00. Усі виходили задоволеними, щось жваво обговорювали на ходу. Брати Суркіси оточили віце-президента "Шахтаря" Бориса Колесникова і щось йому розповідали.

Президент київського "Динамо" Ігор Суркіс на запитання "Чемпіон" про що так довго розмовляли висловився коротко: "Якщо в двох словах, то про підняття рівня всього українського футболу."

Чи були якісь прийняті важливі рішення Суркіс сказав: "Прийняли рішення створити робочу групу для підняття іміджу українського футбол. Наприклад, чому в чемпіонат Росії інвестиції 22-25 млн. доларів, а через два роки очікується 100 млн. доларів, а в нас не вартий чемпіонат ні чого. Домовилися зустрітися через місяць."

Президент "Карпат" Петро Димінський найменше посміхався і чи не найпершим залишив готель "Київ" після закінчення зустрічі. За його словами, зустріч пройшла продуктивно, але наскільки не уточнив. Також він помітив, що на засіданні були проголосовані загальні речі, а результатів варто очікувати через місяць.

Власник "Дніпра" Ігор Коломойський на тему футболу не надто любить розмовляти і більш охоче розповідав про питання свого бізнесу. Що стосується зібрання, яке він відвідав і провів там майже чотири години, то він помітив: "Розмовляли про те, як підняти рівень українського футболу. Ідей дуже багато, але нікому не скажу, тому що секрет. Без коментарів. Усе йде на покращення. Настрій у мене чудовий після зустрічі. Через місяць почуєте результат."

Президент "Шахтаря" Ринат Ахметов, схоже, також залишився задоволений спілкуванням про футбол. З його слів, то все зводилося до покращення рівня чемпіонату України, інтриги між клубами у боротьбі місця в турнірній таблиці. Чи виступав на засіданні президент "Карпат" Петро Димінський, який у поточному році кілька разів звинувачував керівництво українського футболу, Ахметов сказав, що виступав Димінський і досить багато речей говорив.

Які саме речі розповідав пан Димінський, ми навряд чи колись почуємо. Принаймні, сидячи біля дверей залу, де проходило засідання можна було вловити окремі слова: "Наведи приклад", "я довіряю", "я можу говорити лише за свій клуб"...

У всьому іншому доведеться чекати ще місяць, щоб дізнатися, яку ж долю українському футболу приготували на таємничому засіданні.