24 вересня 2021 20:38

Блогер: "Леднев поки не дає те, що просить Луческу, тому проти "Руху" є шанс побачити і Шкуріна, і Гармаша одночасно"

Блогер Михайло Смоловий підготував превью до завтрашнього матчу Прем'єр-Ліги "Рух" - "Динамо".


- Не хочеться на чесних людей наговорювати, Але дивіться яка борода виходить:


- у минулому сезоні Динамо фолило 12.59/90 разів і отримувало ЖК кожні 7.73
- у нинішньому сезоні Динамо фолить лише по 10.58 / 90 разів, але вже картками закінчується кожен 4.55 фол

Питання: кияни що, так різко стали головорізами або вбивцями? Віталій Буяльський два матчі поспіль (Олександрія і Шахтар) отримує картки за порушення, які, м'яко кажучи, "на розсуд". Але реф вбачає...

Забавно:

- "вбивця" Буяльський за 6 (!) фолів (УПЛ+СК) отримує 2 ЖК + ще 2 ЖК за обурення
"Агнець божий" і "тимурівець, який переводить бабусь через перехід на Драгомирова" Степаненко отримав 0 ЖК на 11 фолах, за не закривається рот теж жодної ЖК немає

Досі перед очима Сидорчуку за "типу гру рукою" з якимось із колгоспів. Прямо на стадіоні відкриваємо YouTube і дивимося: Немає руки, немає. А ЖК є. Дивна поки виходить історія з надмірною педантичністю, до дуже великої кількості карток можна чіплятися.


Тепер Буяльський не помічник з Рухом. А це втрата-у нас немає гравця з ідентичним набором сильних якостей. Є номінальний дублер Леднев, але є максимально наближений по функціоналу Гармаш. Ледньов поки не дає те, що просить дід і дає Буя. Тому є шанс побачити і Шкурина, і Гармаша одночасно.

Трохи знижує тривожність загальна млявість руху:

- найгірша якість середнього удару в Лізі (0.074 xG)
- проти руху створюють найнебезпечніші моменти в Лізі (0.135 xG)

Але це не означає, що 3 очки вже отримані.

По всьому вони не повинні нас сильно часто турбувати: 2.33 / 90 ударів в створ є одним з найгірших показників в УПЛ.

Пікантності додають наступні моменти:

- 4-й найкращий темп у Лізі (14.4)
- 6-й краща точність передач (84.4%)
- 5-е кількість передач в останню третину (49.43 / 90)

Але ось з конверсією повний швах:

- 14-е по глибоких передачах (3.5/90)
- 15-е по дотиках в чужій штрафній (9.79/90)

У Руху більше середнього передач з просуванням (65.28 / 90) з точністю Вище середньої (76.3%), і хороший темп. Але після входження у фінальну третину не вистачає ні розуму, ні фантазії...

На пальцях:

- Рух завдав тільки 66 ударів (14-е місце)
- 42 (!) з 66-здалеку (63.6%)

Тому не варто чекати від них розриву нашої штрафної, якщо, звичайно, арбітри не виженуть половину Динамо. Можуть кусати, але не гризти.

Менше кутових, ніж Рух в УПЛ не подає ніхто (1.52/90). На їх ворота проходить 5.95 / 90 (більше тільки проти Інгульця і Ворскли).

Захищаються один в один погано-56.3% успішних дуелей в захисті (нижче середніх 58.61%). А в повітрі Рух взагалі жахливий-40% і останнє місце.

Сидять в низькому блоці-це дозволяє встигати накривати рекордні для УПЛ 31.8% ударів по їхніх воротах. Якщо виходять і розбрідаються по своїй половині - беззахисні.

Другі за грубістю - 127 фолів, більше тільки у Зорі-142.

Вже зараз можна готуватися (без форс-мажорів), що Рух запреться у своєму штрафному майданчику і буде зображати спроби контратак. Зоря потіла і потіла (23 удари), але поїхала всього з одним очком, з яким приїхала (1:1). Це треба розуміти.

Тому в завтрашньому матчі все визначить якість відкривань і прийомів, яке зазвичай дає Буяльський.

В останніх матчах Циганков став нагадувати себе і вже обійшов Буяльського (5.7/90) за дотиками в штрафному (5.93/90). Як ресивер проявив себе і Гармаш (6.64 / 90), який здатний на неабиякі ігрові рішення, а не тільки неігрові. З Вітею і Денисом пов'язані мої найбільші очікування: ГОРІХИ Ми колемо погано... - написав Смоловий у своєму телеграм-каналі.