28 вересня 2006 20:39

Сборная Украины. В команде один дебютант

Головний тренер національної збірної України з футболу Олег Блохін оголосив список гравців, яких викликав на ігри кваліфікаційного раунду чемпіонату Європи 2008 року з командами Італії (7 жовтня) у Римі та Шотландії (11 жовтня) у Києві. На тренувальну базу ФК „«Динамо»” Київ у Кончу-Заспу запрошено 23 футболісти. Більшість з них – семеро - виступають у складі донецького „«Шахтар” Донецькя”. У іграх з чемпіонами світу, а також із непоступливими британцями Блохін розраховує і на шістьох гравців «Дніпра” Дніпропетровськ та п’ятьох киян. Щоправда, один з них – не з „«Динамо»” і до того ж дебютант. 21-річний гравець „Арсеналу” Олександр Романчук за молодіжну збірну провів 20 матчів, але до головної команди країни викликаний вперше.

Головною проблемою під час формування складу національної команди на жовтневу ігрову сесію Євро-2008 для тренерського штабу стали травми деяких виконавців, зокрема Реброва та Ткаченка, відсутність достатньої ігрової практики в українських збірників у клубах (Калиниченко, Воронін, Воробей), а також важкий психологічний стан гравців, чиї клуби невдало виступають у Лізі чемпіонів УЄФА. „Почнемо з психологічної реабілітації та виведення гравців з тієї ями, у якій вони опинилися”, - сказав Андрій Баль прес-службі ФФУ, коментуючи підготовку до тренувальних зборів.

Національна збірна збереться у Києві у вівторок, 3 жовтня. Наступного дня, о 13:00, на тренувальній базі у Кончі-Заспі відбудеться прес-конференція головного тренера збірної, а о 16:30 журналісти матимуть змогу поспілкуватися з гравцями та зможуть відвідати відкрите тренування головної команди країни.

Воротарі:
Олександр ШОВКОВСЬКИЙ («Динамо» Київ), Богдан ШУСТ („Шахтар” Донецьк), В’ячеслав КЕРНОЗЕНКО («Дніпро” Дніпропетровськ);
Захисники:
Андрій НЕСМАЧНИЙ («Динамо» Київ), Олександр КУЧЕР, Олексій ГАЙ, В’ячеслав СВІДЕРСЬКИЙ (всі - «Шахтар” Донецьк), Андрій РУСОЛ, Володимир ЄЗЕРСЬКИЙ, Богдан ШЕРШУН (всі – «Дніпро” Дніпропетровськ), Олександр РОМАНЧУК („Арсенал”, Київ).
Півзахисники:
Олег ГУСЄВ («Динамо» Київ), Анатолій ТИМОЩУК («Шахтар” Донецьк), Максим КАЛИНИЧЕНКО („Спартак”, Росія), Сергій НАЗАРЕНКО, Олег ШЕЛАЄВ (обидва – „Дніпро” Дніпропетровськ), Андрій ГУСІН („Крилья Совєтов”, Росія), Олександр РИКУН („Металіст” Харків)
Нападаючі:
Артем МІЛЕВСЬКИЙ («Динамо» Київ), Олексій БЄЛІК, Андрій ВОРОБЕЙ (обидва - «Шахтар” Донецьк), Андрій ШЕВЧЕНКО („Челсі”, Англія), Андрій ВОРОНІН („Байєр”, Німеччина).