7 вересня 2006 11:19

Анатолий ТИМОЩУК: "Это не английский футбол"


Півзахисник збірної України Анатолій Тимощук, після гри із Грузією розповів про свої враження від двобою.

Збірна Грузії в попередньому матчі програла 0:3, тому вона приїхала з таким настроєм, щоб взяти три очки у нас, але це їм не вдалося і це найголовніше, що нам у такій бійцівській грі вдалось здобути перемогу.

Головне, що команда проявила характер і билась на футбольному полі, а претензій до гравців не повинно бути. На початку матчу було дещо важко, але пізніше нам вдалось вирівняти гру.

- Чимось вас грузини здивували?

Ні нічим вони не здивували. Можливо у порівняні з матчем проти Франції вони більше думали не про атаку, а про захист. Оскільки там вони грали у три нападники, а сьогодні з одним, і Деметрадзе допомагав. Я думаю, що вони нас все-таки побоювались і думали як зіграти хочаб у нічию.

- Два м’ячі українці забили після стандартів ви відпрацьовували цей елемент на тренуваннях?

На тренуваннях ми звісно відпрацьовуєм стандартні положення, а також інші схеми. Тому досить приємно, що це приносить плоди і хотілось аби так було й надалі.

- А те, що усі голи ми забили головою ....

Ну я не вважаю, що це було ніби як англійський футбол. Просто така була ситуація, що реалізовували моменти завдяки гри головою і перегравали суперника в цьому компоненті. А загалом це також не погано, що ми навчились забивати головою багато голів.

- Шовковський знову пропустив з далекої відстані, як у поєдинку з Італією та "Фенербахче", ви вважаєте є його вина у пропущених м’ячах?

Важко сказати, оскільки нападник йому заважав, зробив рух головою і, мабуть, це трішки його дезорієнтувало. Треба дивитись повтор, оскільки в цьому моменті був офсайд. Але ніколи не треба шукати крайнього. Вся команда грає на футбольному полі і якщо хтось помилився то зробив це він звісно не навмисно.

- Які недоліки були у грі українців?

Важко зараз сказати, оскільки поле було не у найкращому стані, а перша гра завжди накладає якийсь психологічний відтінок. Стартувати взагалі дуже важко не дивлячись з яким суперником. Дуже приємно, що нам вдалось перемогти, в такій важкій грі і це додасть психологічної упевненості.

А проти Італії вже буде легше?

Ну принаймні будем робити усе можливе. Я думаю італійці нас також бояться, тому що у попередніх зустрічах з ними ми створили чимало небезпечних моментів біля їхніх воріт.