18 червня 2021 09:15

Евроюбилейную игру сборная Украины отметила победой

Матч зі збірною Північної Македонії перервав програшний серіал збірної України у фінальній частині чемпіонатів Європи, який із 15 червня 2012 року тривав 6 матчів.


Напружений поєдинок у Бухаресті став для української збірної ювілейним, 70-м, у рамках відбіркових та фінальних частин Чемпіонатів Європи. У євроматчах наша команда перемагала 31 раз, 17 поєдинків завершила внічию, у 22-х програла, забивши 96 м'ячів і пропустивши 70. Гра з північномакедонцями також стала ювілейною, 280-ю, в історії збірної України: +127=78-75 м’ячі 388-281.


Перемога над збірною Північної Македонії виявилася ювілейною, 15-ю, здобутою нашими футболістами на нейтральних полях. Кількість голів, яка збірна України провела за час перебування біля керма «синьо-жовтих» Андрія Шевченка, збільшилася до 69-ти, що вивело керманича нашої збірної на друге місце в списку усіх 15-ти тренерів.


Не обійшлося і без ювілейних подій для гравців. Андрій Ярмоленко провів 10-й матч у статусі капітана збірної України, ставши 9-м гравцем серед усіх 29-ти капітанів нашої збірної. Ярмоленко збільшив лік свої голів у збірній до 42-х, а більше лише в Андрія Шевченка (48). Роман Яремчук забив 10-й гол у складі національної команди, ставши 8-м голеадором «синьо-жовтих», який підкорив цей рубіж. Ярмоленко та Яремчук синхронно збільшили свої гольові серіали в складі української збірної до 3-х матчів, ставши співавторами рекордних гольових серіалів усіх гравців нашої команди. Ярмоленко та Яремчук можуть підняти планку рекордних забивних серій у наступній грі проти збірної Австрії, після чого і повідомимо усі найдовші гольові серіали гравців збірної України.