14 червня 2021 23:30

Сборная Украины: возвращение в Бухарест и смена тренировочного поля из-за непогоды

Збірна України повернулася до Бухареста після обіду: вилетівши з Амстердама опівдні, чартер із синьо-жовтими на борту за дві з половиною години приземлився в уже добре знайомому нашій команді аеропорту Баняса.


А далі — все за протоколом: трап — автобус — готель — обід. Незмінний графік роботи продовжився прес-конференцією двох учасників учорашнього матчу, Миколи Матвієнка та Іллі Забарного. Серед різноманітних питань, що стосувалися гри, було одне цілком несподіване — про конфлікт між гравцями національної команди, що начебто виник у роздягальні. Питання відверто здивувало центрбеків збірної, бо навіть щонайменшого натяку на хоча б якесь напруження між хлопцями немає, не кажучи вже про можливість конфлікту. Уся команда сприйняла поразку мужньо: потрібно взяти все найкраще, що вдалося в цій грі, до наступних поєдинків, зробивши правильні висновки з допущених помилок. Команда з високо піднятою головою дивиться в майбутнє, відчуваючи потужну підтримку десятків мільйонів українців.


Вечірнє тренування, в якому взяли участь виконавці, що не грали з Нідерландами, відбулося не на «Волунтарі», а на іншому стадіоні — із промовистою назвою «Аркул де Тріумф». Причиною тимчасової зміни тренувального поля стали зливи, що налетіли на Бухарест за час відсутності тут українців. Як наслідок, дренаж «Волунтарі» не впорався з великою кількістю опадів, тому цей газон слід поберегти для наступних занять.


Що стосується арени, де збірники тренувалися сьогодні, то це затишний щойно зведений стадіон, який прийматиме матчі чемпіонату Європи U-19, що стартує наприкінці червня. Названа на честь Тріумфальної арки, розташованої поруч, мультиспортивна споруда, збудована на місці старого стадіону, який носив таку саму назву й був зведений більш ніж сто років тому — 1913 року. Тепер же на 8-тисячній арені є сучасна система водовідведення, яка дозволяє легко переносити потужні зливи, що накривають цими днями Європу.


Річ у тім, що організатори визначили цей стадіон як трансферний тренувальний — для тих команд, які приїжджають грати до Бухареста у статусі гостей, через що збірній України, яка базується на Євро у столиці Румунії, було запропоновано «Волунтарі». Але погода вносить свої корективи, тому й завтрашню вечірню сесію синьо-жовті проведуть біля Тріумфальної арки. Як буде далі — покаже погода та гнучкість організаторів.


Завтра вранці щоденні зустрічі з представниками ЗМІ в Українському медіацентрі продовжать гравці Едуард Соболь та Олександр Тимчик, прес-конференція яких розпочнеться об 11.15.


Олександр Гливинський, прес-секретар національної збірної України