10 серпня 2006 17:41

Молодежка собралась на базе "Динамо"


У рамках підготовки до євровідбору-2007 і безпосередньо до першого поєдинку проти болгарських однолітків команда Олексія Михайличенка зібралася на олімпійський базі у Конча-Заспі 8 серпня. Вчора останніми до партнерів приєдналися Артем Мілевський та Олександр Рибка, які в складі київського „Динамо” були залучені до матчу кваліфайн-раунду Ліги чемпіонів проти турецького „Фенербахче”.

Збірна планомірно готується до старту, в колективі панує робоча атмосфера. У суботу, 12 серпня, о 17:00, відбудеться відкрите тренування, на якому представники ЗМІ зможуть поспілкуватися з головним тренером Олексієм Михайличенком (база „Динамо” Київ, поле №5).

Учора тренер збірної Болгарії Александер Станков оголосив склад команди на майбутній поєдинок проти українців. До списку увійшло й двоє гравців національної збірної - Валерій Божинов із туринського „Ювентуса” та Чавдар Янков із „Ганновера”. Початок зборів заплановано на 13 серпня.

"Вірю у своїх футболістів і впевнений, що в Болгарії є багато хороших гравців," - сказав Станков. - Добре знаю характер Валерія Божинова й Чавдара Янкова. Упевнений, що вони не будуть відокремлюватися від інших гравців. Хлопці з великим бажанням приїдуть до молодіжної збірної. Щодо матчу з Україною, то ми ознайомлені з її сильними й слабкими сторонами. Думаю, команда може досягти успіху у цьому матчі. Ми добре співпрацюємо з Христо Стоїчковим, і він без проблем погодився відпустити цих футболістів до табору нашої команди. Більше того, у разі позитивного результату, Стоїчков зробить все можливе, щоб ці футболісти виступили й проти Хорватії. Я вважаю, що потрібно працювати разом, колегіально, і в майбутньому повинен працювати принцип спадкоємності. Є футболісти, що 2-3 роки грають у молодіжній збірній, а потім безболісно переходять до національної збірної. Зараз ми маємо хороший шанс потрапити на чемпіонат Європи. У нас чудове покоління, яке повинне цього року реалізувати свої можливості".