1 серпня 2006 23:37

Где "заблудились" деньги сборной Украины?


Рівно місяць минув з того часу, коли національна збірна України чвертьфінальним матчем з командою Італії завершила свій виступ на чемпіонаті світу з футболу в Німеччині. Синьо-жовті вже отримали порцію похвали за гарно виконану роботу від ЗМІ та вболівальників, а ось преміальні за виступ на полях Німеччини футболісти збірної України, тренерський штаб так і не отримали. Більше трьох тижнів назад президент ФФУ Григорій Суркіс на прес-конференції повідомив, що футболістам за роботу незабаром заплатять преміальні.

За словами Суркіса призовий фонд для команди склав 8 млн. доларів. Що стосується податку із суми преміальних, то він буде стягнений із суми, яка виділятиметься на кожного футболіста.

За підрахунками "Чемпіон" "заробіток" української команди на Мундіалі разом з преміальними ФІФА мав скласти суму більше ніж 20 млн. доларів. Чому така різниця у цифрах між 20 млн. доларів та 8 млн. доларів від Суркіса, ми намагалися запитати у самого пана президента ФФУ. Втім, вийти на контакт з головним футболістом країни і поспілкуватися на тему преміальних збірної нам так і не вдалося...

У ФФУ нам також не вдалося з`ясувати, де ж гроші для національної команди?

Перший віце-президент ФФУ Олександр Бандурко після "радіаційного" повітря Німеччини захворів, а віце-президент ФФУ Володимир Лашкул, який міг щось прояснити по цій ситуації, відпочиває в теплих краях.

Мали намір ми запитати в Суркіса і про те, чи виконав свою обіцянку власник "Дніпра" Ігор Коломойський, який за вихід синьо-жовтих з групи та прохід у чвертьфінал ЧС-2006 мав викласти збірній Україні більше 10 млн. доларів...Таку обіцянку Коломийський дав у колі своїх друзів-мільярдерів на одному з матчів збірної України на ЧС-2006.

Але цього всього поки не вдалося дізнатися.

Тим часом більшість гравців національної збірної України, працівників тренерського штабу вже переймаються своїми чесно заробленими та обіцяними грошима, які їм проанонсували ще місяць назад, але чомусь забувають виплатити.

Та ж сама ситуація відбувається із футболістами молодіжної збірної України, які за срібло ЧЄ-2006 мали отримати премію у 20 тисяч доларів, але так і не побачили цих сум. До речі, суму, яку отримають гравці національної збірної України поки ніхто не називає. Очевидно, що Суркіс разом з Блохіним зберуться і як у фільмі "Весілля в Малинівці" будуть ділити: "Це мені. Це тобі, це знову тобі. Я нікого не образив? Все по-чесному. Без обману?"

Ось наша "відкритість"...

Микита Малинський