21 липня 2006 09:39

Состоялась презентация титульного спонсора чемпионата Украины


Сьогодні керівництво Федерації футболу України, Професіональної футбольної ліги та групи компаній „Союз-Віктан” скріпили підписами меморандум про співпрацю у галузі розвитку футболу. У прес-конференції, організованій з цієї нагоди, взяли участь президент ФФУ Григорій Суркіс, президент ПФЛ Равіль Сафіуллін, маркетинг-директор компанії „Союз-Віктан” Олександр Сопіт, комерційний директор ЗАТ „Україна Футбол Інтернешнл” Олена Геращенко та керівник компанії „Медіа Спорт Промоушн” Сергій Харченко. Результат цієї співпраці вилився у позитивне нововведення для професіонального футболу – вперше вітчизняний чемпіонат здобув титульного спонсора на 2006-2007 та 2007-2008 рр.

Проект з інвестування національного футболу діятиме до 2012 року і розрахований на фінансові вливання у розмірі не менше 15 мільйонів доларів. Причому ці надходження будуть цільовими: на розвиток технічної бази і підвищення професіонального рівня гравців національної та молодіжної збірних України, популяризацію пляжного футболу, підтримку дитячо-юнацького футболу, технічне забезпечення стадіонів команд-учасниць чемпіонату та популяризацію футболу через вдосконалення трансляцій чемпіонату. У залі прес-центру „Динамо” Київ було також презентовано емблему чемпіонату, який відтепер матиме офіційну назву „Союз-Віктан” чемпіонат України з футболу”.

Попри статус „СВ” як виробника алкогольних напоїв, за словами Олександра Сопіта, це аж ніяк не завадить пропаганді здорового способу життя та проектам з підтримки спорту. Як відомо, „Союз-Віктан”, міжнародний виробник алкогольних напоїв, найбільший в СНД, вже не перший рік опікується хокеєм в Україні та Росії, є офіційним партнером Міжнародної федерації хокею й офіційним спонсором чемпіонатів світу з хокею 2004-2007 рр.

„СВ” – цікавий і потужний партнер

Григорій Суркіс, президент ФФУ:

„Не будемо святкувати наші перемоги у Португалії та Німеччині, це вже надбання історії. Наші команди достойно представили Україну на всіх рівнях. Зараз ми вступаємо у нову фазу, новий сезон, який відкрився по суті Суперкубком. Завтра вже стартують матчі, і ми очікуємо від чемпіонату чимало. Насамперед розглядатимемо його через призму підготовки до Євро-2008, адже в чемпіонаті наші гравці готуватимуться до євровідбору. Невдовзі „Динамо” та „Шахтар” розпочнуть черговий похід за єврокубками. 22 липня „Дніпро” спробує підтвердити свій клас.

Відзначу велику зацікавленість спонсорів до брендів національної і молодіжної збірних та внутрішнього чемпіонату. Приємно, що поруч з’являються нові потужні партнери, і сьогодні ми представляємо нового партнера ФФУ. Це цікавий, потужний бренд, який активно діє не лише в Україні, а й в Росії. Співпраця „Союз-Віктан” з ФФУ та ПФЛ спрямована не тільки на розвиток професіонального футболу, а й на розбудову дитячо-юнацького футболу, інфраструктури.”

„До цього ми довго йшли”

Равіль Сафіуллін, президент ПФЛ:

„Приємно, що на 11-му році існування Ліги з’явився титульний спонсор. До цього ми довго йшли і максимально наблизилися у минулому чемпіонаті. Розвели ігри туру на два дні, що дало можливість транслювати 50 % матчів. Звісно, зріс і рейтинг телетрансляцій у 2,5-3 рази. У квітні нам вдалося залучити кошти: 250 тисяч доларів використали на трансляції, другу частину – 250 тисяч – вперше розподілили між клубами. У нинішньому чемпіонаті інші компанії виступатимуть як спонсори телетрансляцій. Вперше можна збільшити фонд для команд до 750 тисяч доларів.”

Щодо конкретних сум, то були озвучені такі цифри. У 2006/2007 році ФФУ отримає від „СВ” 4 мільйони доларів, ПФЛ – 1,4 млн. До 2012-го компанія загалом інвестує у футбольну галузь не менше 15 млн.

„СВ” як партнер

Олександр Сопіт, маркетинг-директор „Союз-Віктан”:

„Програма із співробітництва розрахована на період до 2012 року. Це частина стратегії нашого бренду, що працює на території понад 30 країн і прагне збільшити свою присутність у спорті. В Україні найбільш плідно розвивається футбол. Наша компанія вирішила взяти на себе роль партнера і поводити себе по-партнерськи”.

На закиди щодо „несумісності” продукції „СВ” й футболу пан Сопіт відповів: „Україні і нам потрібні здорові люди. Ми не пропагуємо пияцтво чи алкоголізм. А 70 % коштів, які отримуємо від продажу алкоголю, йдуть відразу до бюджету. Решту, 30 %, спрямовуємо на розвиток спорту та соціальні програми”.

Телетрансляції: брак техніки і персоналу

Про поліпшення ТБтрансляцій говорив керівник „Медіа Спорт Продакшн” Сергій Харченко: „Ми працюватимемо, аби підвищити якість, однак тут треба відзначити відчутну проблему насамперед технічного характеру. Аби провести трансляцію, так як це роблять в Європі, необхідне якісне технічне забезпечення. У нас є 3-4 машини ПТС, а персоналу можемо назбирати на 2. Тому намагатимемося організувати якість і в процесі навчити людей.”