13 липня 2006 20:30

Евроотбор команда Михайличенко начнет 16 августа с соотечественниками Пеева


У кваліфікації чемпіонату Європи-2006/07 серед молодіжних збірних п'ятиразові переможці турніру, італійці, потрапили в одну групу з командами Австрії й Ісландії. Нагадаємо, що фінальна стадія першості Старого Світу пройде в Нідерландах.

Фіналіст ЄВРО-2006
В останніх восьми розіграшах італійці перемагали в цій віковій групі п'ять разів. Господарі ЧЄ-2006, португальці, у 7-й відбірній групі поміряються силами зі збірними Польщі й Латвії. В 9-й групі чемпіони Європи 2002 року - чехи - з'ясують стосунки з білорусами й кіпріотами. Фіналісти попереднього розіграшу - українці - в 12-й групі поборються зі збірними Хорватії й Болгарії.

Двічі чемпіон
У 2-й відбірній групі іспанці, чемпіони 1986 і 1998 років, зустрінуться зі збірними Словаччини й Албанії. Срібний призер ЧЄ-2004 Сербія виступить в 3-й групі разом з Литвою й Грузією. В 10-й групі зійдуться німці, румуни й північноірландці, а в 8-й візьмуть старт збірні Швейцарії, Англії й Молдови.

Жорсткий відбір
Переможець кожної групи продовжить свій шлях у стадії плей-офф. Сім команд, які подолають цей етап, у фінальній частині турніру приєднаються до господарів майбутньої першості - голландців. Матчі групових етапів відбудуться 16 серпня, 2/3 вересня й 5/6 вересня. Після фінального поєдинку в 2007 році чемпіонат проводитиметься кожні два роки.

Сезон розпочнемо з болгар
Українці, срібні призери португальської першості, євровідбір відкриють 16 серпня у Києві зустріччю з болгарськими однолітками. Команда Олексія Михайличенка, за Регламентом, буде укомплектована футболістами, які народилися не пізніше 1 січня 1984 року. Переговорний процес продовжується, тому про місце та час проведення матчу буде повідомлено не пізніше 16 липня.


Група 1
Норвегія
Боснія й Герцеговина
Вірменія

Група 2
Іспанія
Словаччина
Албанія

Група 3
Сербія
Литва
Грузія

Група 4
Бельгія
Греція
Ірландія

Група 5
Італія
Австрія
Ісландія

Група 6
Росія
Угорщина
Фінляндія

Група 7
Португалія
Польща
Латвія

Група 8
Швейцарія
Англія
Молдова

Група 9
Чехія
Білорусь
Кіпр

Група 10
Германія
Румунія
Північна Ірландія

Група 11
Данія
Швеція
Македонія

Група 12
Хорватія
Україна
Болгарія

Група 13
Туреччина
Ізраїль
Уельс

Група 14
Франція
Словенія
Шотландія