13 липня 2006 20:28

Украина готова к инспекции ФИФА по поводу ЕВРО-2012


Україна готова до інспекторського візиту представників УЄФА щодо спроможності проведення спільно з Польщею чемпіонату Європи-2012 з футболу. Про це заявив журналістам директор Виконавчої дирекції Федерації футболу України „Євро-2012" Іван Федоренко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Іван Федоренко повідомив, що інспектори УЄФА у вересні відвідають Україну та Польщу з оглядовим візитом для перевірки інформації про підготовку до проведення у цих країнах Євро-2012. Вони оглянуть стадіони, готелі, приміщення для жеребкування, телетрансляційний центр тощо. Представники УЄФА також мають намір зустрітися з представниками урядів та міст-претендентів, щоб встановити, як на державному рівні підтримується цей проект.

"На даний час у нас немає проблем у підготовчій роботі до проведення ЧЄ-2012, все відбувається за планом",- сказав І.Федоренко. За його словами, незабаром буде завершено роботу щодо підписання угод з готелями, стадіонами, аеропортами міст, визначених для проведення матчів Євро-2012. Для демонстрації готовності стадіонів у Києві буде проведено міжнародний турнір з футболу "Генерація-2012", у якому візьмуть участь по шість команд від України та Польщі.

У свою чергу міністр з питань сім'ї, молоді та спорту Юрій Павленко зазначив, що важливим моментом для остаточного рішення УЄФА щодо вибору країн-претендентів на право приймати чемпіонат Європи-2012 стане незалежне соціологічне опитування фахівцями цієї організації громадян України та Польщі щодо підтримки проведення ЧЄ. За даними відчизняних соціологів, наразі рейтинг підтримки у обох країнах становить 80 відсотків.

На запитання щодо впливу внутрішньополітичних факторів /в Україні/ на рішення УЄФА Юрій Павленко відповів, що лідери всіх політичних партій надали гарантії своєї підтримки проведення Євро-2012.

Господар контитнентальної футбольної першості 2012 року остаточно визначиться 8 грудня на конгресі УЄФА. Претендентами на проведення Євро-2012, окрім України та Польщі, є Італія, а також Хорватія та Угорщина (спільно).