7 червня 2006 18:53

"Арсенал" продадут с молотка


Київська влада має намір продати футбольний клуб "Арсенал", бо утримувати його стало не просто не вигідно для Києва, але й збитково, повідомляє офіціний сайт Київської держадмністрації.

Київський міський голова Леонід Черновецький уже доручив підготувати матеріали для тендера, який буде проведений найближчим часом.

Раніше Черновецький заявляв, що на утримання "Арсеналу" з міського бюджету йде щомісяця 2 млн. гривень.

"Утримувати футбольний клуб "Арсенал" сьогодні дуже важко. Я вважаю, що це не зовсім правильно, "Арсенал" потрібно виставляти на тендер для реалізації", - говорить заступник Київського міського голови Валерій Пустовойтенко. Він повідомив, що бажаючих купити "Арсенал" уже дуже багато.

Пустовойтенко вважає, що єдине слабке місце футбольного клубу - відсутність матеріальної бази для підготовки футболістів.

"Якби була матеріальна база, то "Арсенал" пішов би за великою ціною", - говорить Пустовойтенко. Однак стартової ціни він поки не назвав.

P.S. Відзначимо, що раніше "Арсенал" утримувався лише завдяки любові до цієї команди та взагалі спорту колишнього мера Києва Олександра Омельченка. Сан Санич, як називали столичного градоначальника, не тільки любив футбол, але й був фізично підтягнутий, міг зробити стійку на руках на стільці, коли боровся за крісло мера із Суркісом у 1998 році.

Також Київська мерія фінансово підтримувала хокейний клуб "Сокіл", гандбольний "Спартак" та баскетбольний "Будівельник-Київ". У планах Черновецького відмовитися від цієї підтримки...

Кажуть, що нинішній мер, Черновецький, у молодості займався боксом.