26 лютого 2021 20:48

Третий раз в истории не менее двух украинских клубов вышли в 1/8 финала Лиги Европы

Обоє українських клубів – «Динамо» та «Шахтар» – успішно пройшли етап 1/16 фіналу Ліги Європи і вийшли до наступної стадії міжнародних змагань.


За всю історію виступів наших команд у єврокубках це лише третій сезон, у якому не менше двох українських клубів вийшли до 1/8 фіналу Ліги Європи/Кубку УЄФА. Особливо складне завдання було у «Динамо» , яке на своєму полі у першій грі зіграло внічию з «Брюгге», якого у повторному матчі влаштовувала і «суха» нічия. Проте лише 5-й раз після домашньої нічиєї за підсумками двох матчів представник України зумів пробитися до 1/8 фіналу усіх єврокубкових турнірів.


Минулого четверга не обійшлося і без ювілеїв окремих футболістів. Капітан «Динамо» Сергій Сидорчук провів 60-й матч у єврокубках і став 14-м динамівцем, який відіграв не менше 60 матчів за всю історію виступів київського клубу у єврокубках. Свій дебютний єврокубковий матч Сидорчук провів 3 жовтня 2013 року в рамках гостьового матчу групового турніру Ліги Європи проти австрійського «Рапіду» (2:2). А Євген Коноплянка з «Шахтаря» відіграв 50-й єврокубковий матч у складі українських команд: 11-й – в складі «гірників», а 39 – за «Дніпро».


Українські клуби з найбільшим представництвом в 1/8 фіналу Ліги Європи/Кубку УЄФА (1965 – 26.02.2021)