22 травня 2006 22:31

Переход Окодувы в "Шахтер" незаконен?


У минулу суботу офіційний сайт донецького "Шахтаря" оприлюднив новину про чергове підсилення клубу, в якій значилося, що з чемпіонами України підписав контракт за системою 4+1 форвард київського "Арсеналу" нігерієць Емануель Окодува.

Втім, як виявилося з цією новиною не погоджуються в київському клубі. Спочатку головний тренер гірників Олександр Заваров відзначив, що йому нічого не відомо про перехід Окодуви до донецького "Шахтаря".

Далі було цікавіше. У понеділок прес-служба ФК "Арсенал-Київ" оприлюднила повідомлення, в якому значиться, що Окодува не міг перейти в "Шахтар" оскільки документи по його терміну контракту ще не узгоджені. Офіційно контракт в Окодуви з "Арсеналом" закінчується влітку 2007 року. У випадку, якщо б Окодува перейшов до "Шахтаря" на правах вільного агенту, то він би дістався донецькому клубу безкоштовно...

"Керівництво ТОВ ФК "Арсенал-Київ", як і працівники клубу, чекають на зафіксоване концептуальне рішення на рівні київської міської влади про подальшу долю муніципального футбольного клубу. У зв’язку з тим, що основою передвиборчої програми Київського міського голови є зменшення бюджетного навантаження і доцільності існування збиткових проектів КМДА, ймовірні два шляхи у подальшій долі ТОВ ФК "Арсенал-Київ":

- передача новому власникові;

- ліквідація.

Такий коментар зробив начальник Головного управління з фізичної культури і спорту КМДА Ростислав Карандєєв.

- У будь-якому випадку, на сьогодні готуються проекти до контрактів футболістів щодо отримання усіма гравцями статусу вільних агентів на випадок ліквідації клубу. З такими проектами мають ознайомитися наймані працівники і на рівні підписів засвідчити те, що до них доведена інформація, - додав Ростислав Карандєєв у коментарі прес-службі.

- Оскільки неадекватною реакцією футболіста Емануеля Окодуви стало те, що він вступив у переговори і з київським "Динамо", і з донецьким "Шахтарем", передчасно називаючи себе вільним агентом, на сьогодні керівництво ФК "Арсенал-Київ" констатує, що не має жодного документу, укладеного з дотриманням усіх юридичних процедур, про припинення контрактних відносин з тим чи іншим найманим працівником клубу, - наголошує в. о. генерального директора Олена Панамарчук.

Усі трансфери гравців ФК "Арсенал-Київ" ймовірні після прийняття відповідних рішень вищого керівництва клубу на рівні Київського міського голови та депутатів Київради, - зазначає прес-служба столичного клубу.

Відзначимо, що після того як мером Києва був обраний Леонід Черновецький він заявив, що збирається розпустити дану команду. Втім, незважаючи на таку неприємні для клуба новини "Арсенал" в останніх турах 15-го чемпіонату України зберіг прописку у Вищій лізі.