15 квітня 2006 20:51

Одессу включили в список городов-участников тендера на ЕВРО-2012


13 квітня 2006 року відбулось засідання робочої групи з організації роботи щодо участі України у тендері УЄФА на право проведення в Україні фіналу Євро-2012 під головуванням Віце-прем’єр-міністра В’ячеслава Кириленка.

31 травня 2006 року – термін подачі до УЄФА досьє заявки. Відтак робоча група обговорювала стан підготовки для участі у ІІ-му етапі тендеру.

За результатами засідання робочої групи було прийнято низку рішень. Зокрема, міністерства та інші зацікавлені органи влади до 22 квітня подадуть всі матеріали до досьє заявки на право приймати турнір чемпіонату Європи 2012 року з футболу, повідомляє прес-служба Міністерства сім`ї молоді та спорту.

До 25 квітня Міністерство внутрішніх справ разом із Службою безпеки України, Міністерством України з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи, Державною службою охорони України мають розробити загальну Концепцію забезпечення безпеки і правопорядку під час проведення фіналу Євро-2012.

Міським радам Дніпропетровська, Донецька, Києва та Львова рекомендовано до 1 травня 2006 року визначитись та прийняти рішення стосовно відведення земельних ділянок для будівництва готелів та узгодити графік будівництва з інвесторами. Адже, серед обов’язкових умов УЄФА – наявність певної кількості готелів необхідного рівню в містах, що прийматимуть ЄВРО-2012, транспортне та медичне забезпечення, спортивна інфраструктура, туристична програма тощо.

Згідно з рішенням робочої групи, також, до переліку учасників тендеру включено місто Одесу, на прохання Одеської обласної державної адміністрації та Одеської міської ради.