9 квітня 2006 00:02

"Волынь" - "Динамо". Послематчевая пресс-конференция


Анатолій ДЕМ'ЯНЕНКО (головний тренер "Динамо"):

- Я думаю, що гра склалась для нас так вдало, тому що ми забили спочатку й на початку другого тайму. Звичайно, нам після цього стало легше грати, адже на нас нині тисне результат. Ми з хлопцями домовились, що для нас зараз кожна гра - це фінальна гра. Тому я вважаю, що ми зіграли вдало і я думаю, що у цьому матчі велику роль відіграла індивідуальна майстерність моїх гравців. Якщо ви звернули увагу, сьогодні було важке поле - м'яч стрибав важко його було контролювати, а це затягує час. Тому я думаю, що хлопці сьогодні проявили той настрій, який від них вимагається і виявили ту майстерність, яка у них є.

- Анатолій Васильович, попередню гру ви грали з "Металістом". Нині з ним гратиме "Волинь". Що б Ви могли побажати своєму колезі, які у "Металіста" слабкі сторони, які сильні?

- Команда у них рівна, нічого так команда. Якщо ви бачили, після першого тайму ми навіть програвали 0:1. Але знову ж таки - проявили індивідуальну майстерність, забили і вже все по іншому... Та я вважаю, що ця команда "Волині" по силам, тому що є хороші гравці. Тим більше, я перед сьогоднішньою грою казав своїм футболістам, що потрібно бути дуже акуратними з "Волинню", бо вона у себе вдома дуже добре грає. Відносно слабких сторін, то відзначу наш другий тайм у Харкові, коли вони відкрились і у нас з'явилося багато моментів, коли ми могли забити. Та знову ж таки - це футбол, усе будується на помилках. Якщо суперник помиляється - більше шансів забити, якщо ні - менше. Побажаю вам успіхів.

- Як у поле зору Вашої команди потрапив Тарас Михалик і чи задоволені Ви ним?

- Так, я задоволений. Звичайно, йому ще потрібно рости, але я ним задоволений, він непогано виглядав на зборах, навіть гол там забив, коли ми грали із швейцарцями. Але, звичайно, у нього немає досвіду. Мені ж є з чого вибирати - у мене багато гравців. У мене є вісімнадцять гравців, яких я можу тасувати. У цьому плані у "Динамо" (Київ) немає проблем. Вибув Клебер - можна когось іншого поставити, вибув ще хтось - є ще кого поставити. Тому я задоволений Тарасом, але все залежить від нього - він повинен прогресувати, а претензій до нього немає ніяких.

- А Герасимюк має шанси залишитися в "Динамо"?

- Звичайно. І тут усе від нього залежить. Йому потрібно грати. Усім молодим хлопцям потрібно грати й грати. Тому ми віддали в оренду й Алієва, й Романчика, й Башлая - хлопцям потрібно грати. А інакше у них мотивація пропадає, думають "та, ми вже не потрапимо в основний склад", знижають до себе вимоги й починаються проблеми. Молодим гравцям потрібно довіряти. А з Герасимюка, я думаю, виросте хороший футболіст.

- Анатолій Васильович, як ви ставитеся до тієї ідеї, яка нині витає - об'єднання чемпіонатів Росії та України?

- Ну, цю ідею важко реалізувати. Це було при Радянському Союзі, коли ще я грав - стільки шкіл різних, стільки команд... Але зараз... Ну це важко, я навіть не знаю, ідея ідеєю - вийде чи ні, але це напевно потрібно вирішувати на рівні держав, на рівні президентів.

Віталій КВАРЦЯНИЙ (головний тренер "Волині"):

- Дуже чітко сказав Анатолій Васильович, що індивідуальна майстерність - вона завжди майстерність - й на льоду, й у болоті, й на снігу. Якщо футболіст ним володіє, він завжди завдяки своїй координації зуміє розпорядитися м'ячем так, що він буде точно відданий партнеру, буде вдало виконано завершальний удар або буде зроблена своєчасна обводка з хорошим пасом. У нас, на жаль, цього не було, гравці відпихалися від м'яча і тільки у другому таймі "розбігався" Сачко.

Я поставив на гру молодих хлопців - хотів перевірити Рибковського, якому лише сімнадцять років, Жерша... Павлом я задоволений, а от багатьма іншим гравцями не дуже. Ви бачите, що у нас уся задня лінія майже нова й доводиться перебудовувати команду впродовж чемпіонату, а це доволі складна задача - гра не вражає, м'яч не тримається. Я знаю про ці причини, але я буду намагатися поправити гру. Ми сьогодні поступилися сильній команді й від цього нікуди не дінешся. Я б хотів побажати колезі успіхів у наступних матчах, а нам потрібно виправляти помилки і є ще шанси виправити гру.

- Віталію Володимировичу, у "Волині" ще існує проблема воротаря? Сьогодні дещо невпевнено виглядав Романенко...

- Та велика проблема! Справа в тому, що напевно рівень такий. Я вже казав, що Блавацький відрахував Романенка з "Оболоні", а я взяв, бо думав, що він таки заграє, а він дуже невпевнено грає. Майже не грає на виходах - це його сама слабка позиція. Хоча навіть перед роздягальнею, коли я називав склад, я сумнівався. Я узяв і кинув на воротарів жереб - Неділько чи Романенко. Я п'ятнадцять разів писав склад і ніяк не міг прийняти рішення. А потрапив на Романенка... Я взагалі в казино не ходжу, бо все програю.

- Ви задоволені Фалемі?

- Сьогодні ні - в Одесі він грав сильніше. Сьогодні він якось "загубився", зіграв так, "на трієчку".