28 березня 2006 14:36

На реконструкцию НСК "Олимпийский" Ющенко выделит 150 млн. фунтов стерлингов?


Згідно повідомлення британського видання DailyRecord.co.uk Президент України Віктор Ющенко готовий виділити на реконструкцію НСК "Олімпійський" 150 млн. фунтів стерлінгів. У своєму матеріалі видання посилається на слова міністра у справах сім`ї молоді та спорту Юрія Павленка.

"Президент підтримав пропозицію про реконструкцію національного-спортивного комплексу і виділити на його інвестицію 150 млн. фунтів стерлінгів", - зазначив у коментарі DailyRecord.co.uk Павленко.

Така зацікавленість шотландців у НСК "Олімпійський" полягає в тому, що велика група фанатів збірної Шотландії, яка є суперником синьо-жовтих у відборі до Євро-2008 вже придбала квитки на авіапереліт до Києва на гру Україна – Шотландія, яка має пройти 11-го жовтня саме на НСК "Олімпійський".

Утім, як відомо ФІФА направила у Федерацію футболу листа, де відзначено, що у зв`язку з будівництвом на площі біля НСК "Олімпійський" торгівельно-розважального комплексу, є загроза евакуації глядачів зі стадіону і матчі, які мали проводитися в Києві можуть бути перенесені до Одеси чи Донецька. Щоправда, в Україні не всі розділяють точку зору ФФУ та ФІФА і зазначають, що стадіон безпечний для глядачів і нині.

Що стосується можливих інвестицій у реконструкцію стадіону, то відповідного указу про виділення коштів на сайті Президента України ми не знайшли. Нічого не знає про доволі солідну суму на реконструкцію головної спортивної споруди України і директор НСК "Олімпійський" Сергій Демідов.

"Жодної копійки на реконструкцію стадіону, чи навіть на проект евакуації глядачів зі стадіону, який вже мав бути розроблений, ми не отримали. Можливо ця інформація пішла від міністра Павленка, який на багатьох прес-конференціях заявляє про вирішення проблем из НСК "Олімпійський". Я не виключаю того, що розмови з президентом на тему виділення коштів велися. Також хочу відзначити, що за нашими підрахунками на реконструкцію НСК "Олімпійський" і підготовки стадіону до матчів Євро-2012, яке може пройти в Україні, потрібно десь приблизно 100 мільйонів доларів. Десь половину з цієї суми, я не виключаю, могли б внести інвестори, а 50% залишилося б державі", - зазначив в коментарі сайту "Чемпіон" Демідов.

P.S. На будівництво нового супер-стадіону для "Шахтаря" в Донецьку президент клубу Ринат Ахметов запланував суму у 250 млн. доларів. Що стосується цифри у 150 млн. фунтів стерлінгів, а це більше 250 млн. доларів, то за неї цілком можна було б побудувати і новий стадіон...