24 березня 2006 23:34

Юношеская сборная U-17: в Порту в элитраунд


У неділю, 26 березня, юнацька національна команда під керівництвом Вадима Дьордя стартує в елітному раунду ЧЄ-2006, який триватиме в Португалії до 30-го числа. За суперників жереб визначив українцям збірні Швеції, Угорщини та господарів. Збір для „синьо-жовтих” розпочався 18 березня у Києві, а вже за три дні команда у складі 21 гравця вирушила до Порту. Мешкатиме команда у гірській місцевості – у місті Візеу, де й проводитиметься елітний раунд. Такий ранній приїзд, за п’ять днів до офіційного старту, обумовлений необхідністю акліматизації.

У фіналі - тільки переможець
За Регламентом змагань до фінальної частини чемпіонату Європи, яку прийматиме Люксембург (3-14 травня), виходить лише найсильніша команда. Усі матчі у групі 2 наші юнаки розпочинатимуть о 18:00 „за Києвом”. Згідно з календарем першу гру українці проведуть проти шведських однолітків 26 березня у місті Санта Комба Дао. За два дні очікує перевірка угорською командою у місті Мангуальде. 30 березня завершатимемо „групу” поєдинком з господарями турніру у місті Нелаш. Офіційний сайт Федерації футболу України планує он-лайн трансляцію зустрічей.

Семеро „новачків”
Учора старший тренер визначив 18-х футболістів, внесених до офіційної заявки на матчі елітного раунду. Порівняно зі складом, що восени брав участь у київському кваліфайні, з’явилося семеро новачків, які дебютуватимуть на офіційному рівні. Двоє з них - вихованці київського „Динамо”: Тарас Пинчук та Артем Кравець. По одному футболістові представили донецькі „Олімпік” (Сергій Яворський) та „Шахтар” (Станіслав Передистий), „Карпати” Львів (Ярослав Мартинюк), „Кримтеплиця” Молодіжне (Андрій Гайдаш)та РВУФК Київ (Сергій Політило).

Збірна України:

Воротарі: 1.Костянтин Махновський, 23.Артем Кичак (обидва - „Динамо” Київ).

Захисники: 2.Олексій Довгій, 3.Артем Бутенін, 4.Тарас Пинчук (усі - „Динамо” Київ), 13.Сергій Яворський („Олімпік” Донецьк).

Півзахисники: 5.Павло Рибковський („Волинь” Луцьк), 9.Олег Міщенко, 22.Артем Кравець (обидва - „Динамо” Київ), 8.Кирило Дорошенко, 17.Максим Ковальов, 21.Станіслав Передистий (усі - „Шахтар” Донецьк), 15.Сергій Політило (РВУФК Київ), 20.Ярослав Мартинюк („Карпати” Львів).

Нападаючі: 16.Андрій Гайдаш („Кримтеплиця” Молодіжне), 10.Роман Зозуля, 11.Олександр Волков („Динамо” Київ), 18.Денис Пшеничний („Шахтар” Донецьк).