23 березня 2006 22:24

Суркис поставил на стол горилку с салом и не прогадал


Як відомо, у четвер Україна разом з Польщею представляли спільний стенд у боротьбі за Євро-2012 на конгресі УЄФА в Будапешті. Також своє представлення зробили і наші суперники у цій боротьбі – Угорщина та Хорватія, а також Італія. На прес-конференції у Києві президент Федерації футболу України та міністр у справах сім`ї молоді та спорту Юрій Павленко повідали про деталі започаткування нашого стенда, покази фільм і Суркіс дав свисток старту заключної стадії кампанії.

З відеофільму було помітно, що на представленні українсько-польського стенду було найбільше гостей серед яких і президент УЄФА Ленарт Йоханнссон та президент ФІФА Йозеф Блаттер. Італійський та угорсько-хорватський стенди виглядали сиротливо, у порівнянні з нашим. Біля нашого стенду постійні натовпи найвідоміших людей футболу у світі. Утім, цьому маємо завдячувати українській гостинності, саме так назвав Суркіс стіл з вином, українською горілкою з перцем та бутербродами з салом. Горілка та бутерброди із салом користувалися особливою популярністю і навіть Блаттер кілька разів підіймав чарку зі справжнім козацьким напоєм, заїдаючи салом та спілкуючись з президентом НОК України Сергієм Бубкою та Павленком.

Те ж саме стосується і Йоханнссона і більшості гостей Конгресу на представленні стенду, які також обирали українську гостинність. І Блаттер і Йоханнсон провели біля нашого стенду чимало часу. Шанси на перемогу в тендері на Євро-2012 України Блаттер дипломатично оцінив у 33,3%, а Йоханнссон сказав, що буде дуже радий, якщо Україна буде господарем Євро-2012.

У цілому, із настрою Суркіса та Павленка було помітно, що представленням стенду вони залишилися задоволені і не тільки вони, але й у ФІФА та УЄФА.

На цій прес-конференції, на диво, Суркіс практично не говорив про забудову на площі біля НСК "Олімпійський" і навіть висловив упевненість, що компроміс буде знайдено. Якщо ж порозуміння навколо будівництва НСК "Олімпійський" не буде знайдено і шляхи евакуації зі стадіону не будть пророблені за нормами ФІФА, то Суркіс разом з Павленком пообіцяли розпочати футбольний майдан, який буде ще гучнішим за політичний.