20 березня 2006 23:42

Блохин занялся политической рекламой...


Микита Малинський, champion.com.ua

Ще зовсім нещодавно президент ФФУ Григорій Суркіс ледве чи не клявся, що більше не буде використовувати у власних та партійних амбіціях тему футболу, згадуючи гіркий досвід виборів 1998 року, коли "Динамо" було головною агіттрибуною партії СДПУ (о).

Нагадаємо, що тоді після поразки (1:4) "Динамо" в 1/4 фіналу Ліги чемпіонів від італійського "Ювентуса" партія СДПУ (о) втратила чимало можливих прихильників.

Утім, після успішного виходу національної збірної України на чолі з Олегом Блохіним у фінальну частину першості світу 2006 року схоже, що Суркіс знову задіяв партійний адмінресурс і в рекламному ролику до виборів у Верховну Раду 2006 року з`явився наставник синьо-жовтих - Блохін.

У політичному ролику "Блоку Не Так!" Блохіну відводиться роль останнього удару, і він звертаючись до стурбованого колеги по блоку Юрія Бойка, по-дружньому, вдаривши в плече каже: "Юра, не переживай, ми переможемо, я фартовий".

Одного разу фартовий Блохін у 2004 році, після перемоги збірної України у виїзному матчі над Туреччиною вже намагався пограти в політичне прогнозування, заявивши від свого імені, що збірна України присвячує цю перемогу кандидату в президенти Януковичу. Що з того вийшло в майбутньому, ми всі пам'ятаємо.

Свого часу дорого обійшлося занурення в політику для форварда "Мілана" Андрія Шевченка, який на виборах президента 2004 року і на телебаченні і в рекламних листівках підтримував Віктора Януковича, а потім під час гри Ліги чемпіонів "Мілан" - "Шахтар" мусив читати плакат "Шевченко - твій вибір змусив плакати Україну".

Після цього Шевченко неодноразово заявляв, що для нього політика - це закрита тема...

Нагадаємо, що Григорій Суркіс та Олег Блохін балотуються до Верховної Ради України за списком "Блоку Не Так!".