9 березня 2006 10:16

В сезоне 2006/07 осенняя часть чемпионата Украины снова будет длиннее весенней


В Одесі відбулася ініційована президентом Професіональної футбольної ліги України Равілем Сафіулліним зустріч з головними тренерами команд вищої ліги та тренерами молодіжної збірної.

З боку окремих головних тренерів періодично лунала критика на адресу календаря. Аби виключити непорозуміння, під час цієї зустрічі, були узгоджені практично всі ключові моменти проекту календаря на наступний сезон.

16-й чемпіонат розпочнеться 23 липня, і до нового року буде проведено не тільки перше коло, а й два тури другого кола. На відміну від нинішнього сезону, з двох матчів складатиметься не тільки півфінальна стадія Кубку України, а й чвертьфінальна.

Також відбулася відверта розмова з питань суддівства. Починаючи з нинішнього року, Професіональна футбольна ліга домоглася, аби списки арбітрів проходили погодження з радами відповідних ліг. Відтак президент ПФЛ Равіль Сафіуллін закликав головних тренерів утриматися від емоційних післяматчевих заяв на адресу арбітрів. А якщо претензії щодо суддівства будуть обґрунтованими – діяти згідно норм, встановлених Регламентом.

Окрім того, на зустрічі були обговорені питання підготовки молодих футболістів, безпеки при проведенні матчів, інфраструктури та Регламенту на наступний сезон.