9 лютого 2006 16:22

Сборная U-17 начинает сезон


Національна збірна гравців до 17-ти років проводить активну підготовку до матчів елітного раунду чемпіонату Європи, що пройде з 26-го по 30 березня в Португалії. Суперниками підопічних Вадима Дьордя окрім господарів будуть збірні Швеції та Угорщини. Минулого тижня українські юнаки провели навчально-тренувальний збір у Криму, в рамках якого зіграли три контрольних поєдинки. А вже в понеділок, 13 лютого, 17-річні збираються в Києві, де готуватимуться до вояжу в Молдову. Там на них очікують контрольні зустрічі з молдаванами та румунами.

Прес-служба ФФУ звернулася до Вадима Дьордя, щоб докладно дізнатися про плани підготовки нашої команди до серйозного випробування в Португалії.

- Збір у Криму було заплановано заздалегідь як один з етапів підготовки до офіційних змагань. Зустрілися з хлопцями після довгої перерви, аби перевірити їхній функціональний стан та побачити у справі новачків, які в останній час відчутно прогресують.

У Криму перебувало восьмеро новобранців, п’ятеро з яких добре себе зарекомендувало. Певною мірою це не стосується Костянтина Одольского, який раніше залучався під знамена нашої команди. Серед інших хотів би виокремити Сергія Яворського, Дениса Васіна, Ярослава Мартинюка та Артема Кравця. На цих хлопців розраховуватимемо на чергових зборах, що починаються вже за кілька днів.

У Криму займалися на чудовому зеленому газоні, який попередньо було очищено від снігу. Провели зустрічі з сильним суперником: ФК „Іллічівець-2” (1:1), „Шахтар-3” (1:0) та ФК „Севастополь” (2:2). По два м’ячі забили Васін та Пшеничний.

Хочу підкреслити, що клубні тренери проводять велику роботу з підготовки збірників до нинішнього сезону. І хоча нашим хлопцям дещо не вистачає технічної оснащеності, але з фізичним станом усе гаразд.

Можна сказати, що на цих зборах ми закладали певний фундамент для поїздки до Молдови: 13 лютого зберемося у Києві, де протягом двох днів футболісти проходитимуть поглиблений медогляд, а 15-го числа в манежі в Кончі-Заспі - педагогічне тестування. А вже після обіду вирушимо до Молдови. На 18 лютого заплановано зустріч з місцевими одноліткам, а за два дні – спаринг проти румунів.

Основне завдання молдовського етапу підготовки полягає в удосконаленні напрацьованих ігрових зв’язків, виконанні стандартних положень. Наша команда виступає за схемою 4-4-2 із використанням зонального захисту, але плануємо награти ще одну схему. За підсумками двох зборів - в Криму та Молдові - визначимо 25 кандидатів. Безпосередньо перед офіційними матчами відвідаємо Болгарію, де 4-го та 6 березня на нас очікують два останніх контрольних матчі проти місцевих футболістів. Окрім цього з 10-го по 15 лютого я переглядатиму матчі турніру пам’яті Віталія Голубєва, де у складі команд-учасниць виступатимуть юнаки 1989 р.н.

Ще раз підкреслю важливість клубних наставників у процесі підготовки футболістів. Ми завжди знаходимо порозуміння, футболісти вчасно прибувають на всі збори. Неоціненний внесок в успішне проведення підготовки національної федерації, котра ставиться з розумінням і створює всі необхідні для якісної підготовки умови.

Безпосередньо перед елітраундом чемпіонату Європи зберемося в Києві 18 березня і після 4-денних міні-зборів вирушимо до Португалії. Ми маємо відеозаписи та володіємо інформацією про збірні Португалії й Швеції, найближчим часом отримаємо записи матчів збірної Угорщини. Окрім цього я особисто відвідаю зустрічі за участю господарів турніру.

Склад збірної України (U-17):

Воротарі: Артем КИЧАК („Динамо” Київ), Костянтин ОДОЛЬСЬКИЙ (РВУФК Київ).
Польові гравці: Павло РИБКОВСЬКИЙ („Волинь” Луцьк), Олег МІЩЕНКО, Роман ЗОЗУЛЯ, Антон ПРИХОДЬКО, Тарас ПІНЧУК, Артем КРАВЕЦЬ, Артем БУТЕНІН, Олександр НАЗАРЧУК, Олександр ВОЛКОВ (усі – „Динамо” Київ), Ярослав КУЦЯБА, Ярослав МАРТИНЮК (обидва – „Карпати” Львів), Артем ЗАЛИВАЦЬКИЙ („Металург” Донецьк), Сергій ЯВОРСЬКИЙ („Олімпік” Донецьк), Сергій ПОЛІТИЛО (РВУФК Київ), Денис ВАСІН, Дмитро КОЛОДА (обидва - „Чорноморець” Одеса), Максим КОВАЛЬОВ, Юрій КОНЧИН, Денис ПШЕНИЧНИЙ („Шахтар” Донецьк), Антон АНТОНОВ („ДЮСШ-2-Олімпік” Кіровоград).