27 січня 2006 19:24

Статистика сборной Украины в матчах с соперниками по группе B


Із шести суперників збірної України по відбірковому турніру групи В до чемпіонату Європи 2008 року з двома збірними, синьо-жовті ще не зустрічалися у своїй історії. Це команди Шотландії та Фарерських островів. Найбільше поєдинків, включаючи й офіційні збірна України провела з командою Грузії - шість ігор.

У минулому відборі до ЧС-2006 року Грузія та Україна вперше зійшлися в офіційному турнірі. В Україні перемогу святкували підопічні Блохіна з рахунком 2:0, а в Грузії була зафіксована нічия (1:1).

Ще в чотирьох товариських матчах, які проходили в різний час було зафіксовано три перемоги українців та одна нульова нічия.

Зі збірною Литви збірна України грала чотири рази, але за останні 10-ть років жодного. У 1993 році в товариському матчі Україна виграла 2:1.

Через два роки у відбірному турнірі до ЧЄ-1996 року українці в рідних стінах виграли 3:1, а на виїзді поступилися 2:0. Товариський двобій з прибалтами датований 1996 році закінчився перемогою українців з розгромним рахунком 5:2.

Нині ж збірна Литви зовсім інша команда. Принаймні за це говорять результати, які команда показала у кваліфікації до ЧС-2006. Литовці в рідних стінах зіграли унічию (0:0) з Іспанією, і в двох матчах зуміли відібрати очки в Бельгії (два матчі по 1:1).

Що стосується фаворитів нашої групи, то з Італією ми зустрічалися ще у кваліфікаційному раунді до чемпіонату Європи в 1995 році. В Києві італійці перемогли 0:2, а у себе вдома здолали синьо-жовтих 3:1.

Взаємовідносини з командою Франції в України більш рівні, хоча також зі знаком мінус.

У відбірковому турнірі до ЧЄ-2000 року українці зіграли тоді вже з чемпіонами світу, двічі внічию з однаковим рахунком 0:0.

У товариському матчі в 2004 році з мінімальним рахунком 1:0 виграли "трикольорові".