10 січня 2006 12:16

Омельченко выставляет "Арсенал" на продажу. Канониры просматривают кандидата в сборную Украины


Київська міська рада має намір продати пакет акцій у розмірі 49%, що належить йому в статутному фонді ТОВ "Футбольний клуб "Арсенал - Київ". Про це говориться в міському бюджеті Києва на 2006 рік, затвердженому Київрадою 27 грудня 2005 року.

Відповідно до бюджету, головне управління комунальної власності виконавчого органа Київрада - Київської міськадміністрації, повинно здійснити заходи щодо продажу у встановленому законодавством порядку 49% акцій, які належать територіальній громаді Києва в статутному фонді ТОВ "Футбольний клуб "Арсенал - Київ".

Відповідно до бюджету, витрати на фізичну культуру й спорт в 2006 році складуть 80 млн. грн., з яких 39 млн. грн. будуть виділені на підтримку спортивних команд, зокрема СК "Арсенал - Київ".

В 2005 році ці витрати становили 50,6 млн. грн.

Крім того, на проведення учбово-тренувальних зборів і змагань буде виділено 21,8 млн. грн., на утримання й учбово-тренувальну роботу дитячо-юнацьких спортивних шкіл - 15,4 млн. грн., витрати на утримання центрів по інвалідному спорті й реабілітаційних школах - 0,8 млн. грн., проведення учбово-тренувальних зборів і змагань, а також заходів щодо інвалідного спорту - 0,12 млн. грн., проведення заходів щодо нетрадиційних видам спорту й масових заходів щодо фізичної культури - 0,8 млн. грн.

Великі суми витрат на утримання муніципального футбольного клубу "Арсенал - Київ" зі столичного бюджету є предметом гострої критики київського міського голови Олександра Омельченко з боку різних політичних сил, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

У неділю 8-го січня київський "Арсенал" провів перше тренування в Новому році. З командою розпочали працювати 22 футболісти серед яких і новачки команди Віталій Рева, Андрій Башлай, Олександр Романчук, В`ячеслав Свідерський та Олексій Олексієнко.

Окрім того "каноніри" проглядають ще кілька футболістів. Це форвард Максим Карпенко ("Ворскла"), півзахисник Олег Шандрук ("Шахтар") та хавбек Володимир Черніков.

У неділю прибув на переговори з керівництвом команди і рпівзахисник ФК "Москва" Максим Білецький, що свого часу викликався в національну збірну України.

"Спорт-Експрес в Україні"