28 грудня 2006 22:58

Строительство возле НСК "Олимпийский" опротестовано Генпрокуратурой


Активні виступи Федерації футболу України, громадськості та засобів масової інформації щодо порушень у будівництві торговельно-ділового комплексу перед НСК „Олімпійський” не залишилися непоміченими Генеральною прокуратурою України.

Сьогодні Федерація футболу України отримала копію протесту Генеральної прокуратури України на рішення Київської міської ради від 14 березня 2002 року № 317/1751 за підписом заступника Генерального прокурора України Тетяни Корнякової.

У протесті зокрема говориться:

„Київською міською радою 14.03.2002 прийнято рішення № 317/1751 "Про передачу товариству з обмеженою відповідальністю "Юджин" земельних ділянок для будівництва, подальшого обслуговування та експлуатації торговельно-ділового комплексу перед НСК "Олімпійський" з реконструкцією площі на. вул. Великій Васильківській (Червоноармійській), 53--55 та житлово-офісного комплексу з об'єктами соціальної інфраструктури на перетині вулиць Шота Руставелі та Жилянської у Печерському районі м. Києва".

Відповідно до першого та п'ятого абзаців пункту 1 вказаного рішення Київрадою затверджено проект відведення земельних ділянок загальною площею 2,69 га та їх надано в оренду ГОВ '"Юджин" для будівництва, подальшого обслуговування та експлуатації торговельно-ділового комплексу перед НСК "Олімпійський" з реконструкцією площі на вул. Великій Васильківській (Червоноармійській), 53-55 та житлово-офісного комплексу з об’єктами соціальної інфраструктури на перетині вулиць Шота Руставелі та Жилянської у Печерському районі м. Києва.

Дане рішення у цій частині суперечить чинному законодавству України і підлягає скасуванню з наступних підстав.

Відповідно до ч.6 ст.123 Земельного кодексу України проект відведення земельної ділянки погоджується із землекористувачем, органом по земельних ресурсах, природоохоронним і санітарно-епідеміологічним органами, а також органами архітектури та охорони культурної спадщини.

Всупереч вказаній нормі закону проект відведення земельних ділянок ТОВ "Юджин" не погоджувався з санітарно-епідеміологічним органом, органами архітектури та охорони культурної спадщини.

Таким чином Київською міською радою незаконно затверджено проект відведення земельних ділянок ТОВ "Юджин" та надано їх цьому товариству в оренду.

З урахуванням викладеного, керуючись ст. 21 Закону України "Про прокуратуру”,- ВИМАГАЮ

Абзаци 1 і 5 пункту 1 рішення Київської міської ради від 14.03.2002 № 317/1751 "Про передачу товариству з обмеженою відповідальністю "Юджин" земельних ділянок для будівництва, подальшого обслуговування та експлуатації торговельно-ділового комплексу перед НСК "Олімпійський" з реконструкцією площі на вул. Великій Васильківській (Червоноармійській), 53-55 та житлово-офісного комплексу з об'єктами соціальної інфраструктури на перетині вулиць Шота Руставелі та Жилянської у Печерському районі м. Києва" скасувати.

Протест прокурора зупиняє дію опротестованого акту і підлягає обов'язковому розгляду у десятиденний строк після його надходження.

Про наслідки розгляду протесту в цей же строк повідомити Генеральну прокуратуру України”.