10 грудня 2005 23:18

Украине выпал еще один шанс!


Україні випав ще один шанс цього разу побачити свою національну футбольну збірну принаймні у числі 16 найсильніших команд планети.

Жеребкування групового етапу чемпіонату світу 2006, що пройшло у Лейпцигу нашу збірну завело чи не в найбільш помірковану компанію. Передчуття напередодні цієї події і враження після неї у футбольного бомонду країни з'ясовував Олександр Золотогорський

Жереб кинуто. Кульки розпаковано. Групи сформовано. Україна отримала те на що з нетерпінням чекала – суперників на Чемпіонаті Світу. Цікаво, які були сподівання за кілька годин до процедури жеребкування? Може хтось вгадав наших опонентів, хоча б на 33 відсотки?

Ігор Суркіс:
"Мексика, Тунис, Коста-Рика".

Мексику жадали побачити флагманом нашої групи понад усе. Але не всі розчарувалися, коли в товариство ацтеків Україна не потрапила. Прогнози були найрізноманітніші.

Володимир Мунтян:
"Там говорили Мексика – я поставил на Италию. Мне кажется, с итальянцами могли бы наши сыграть. Андрей Шевченко знает футбол итальянский. Может помочь нашим ребятам. Ангола и Япония".

Можна полегшено зітхнути, коли в групу з Німеччиною витягають Польщу. Відкривати турнір матчем з господарями – справа відповідальна і нервова. Коли Україна нарешті знаходить собі прИхисток у групі H, емоцій вже не лишається. Лише скупа посмішка, здається свідчить те що жеребом керманич збірної задоволений. Іспанія, Туніс, Саудівська Аравія. Чи могло бути краще?

Вадим Дьордь:
"Не хотелось, очень не хотелось, чтобы попались команды Бразилия, Аргентина, Германии, Англии. На мой взгляд, на сегодняшний день, они являются сильнейшими командами в мире. А те, кто попали в нашу группу – ровный состав. Думаю. Что все шансы есть у нашей команды есть на выход из группы – пожелаем им побед на зеленых полях Германии".

Лейпціг, Гамбург, Берлін – такий маршрут наша команда подолає на груповому етапі. Символічно, що перший матч наші футболісті грають у тому ж місті, де і пройшло жеребкування. Може у матчі з Іспанією нам пощастить? А на вихід з групи вже існує висока гарантія?!

Вадим Дьордь:
"Сколько процентов? Сто!... Сто. Мы выйдем из этой группы".