7 грудня 2005 23:52

Представители УЕФА отметили всю сложность ситуации, связанной с НСК "Олимпийский"


Проблеми, пов'язані із забудовою площі перед столичною ареною НСК "Олімпійський", обговорювалися сьогодні під час прес-конференції, проведеної офіційними представниками УЄФА з питань безпеки стадіонів Ерні Уокером і Тьєррі Фавро.

"Ми побували і побачили всю складність ситуації. З метою безпеки недопустимо забудовувати майданчик перед стадіоном", - сказав, зокрема, Ерні Уокер. За його словами, потрібно, щоб арена відповідала всім вимогам. "У директиві УЄФА сказано, що коли справа стосується безпеки, всі фінансові, політичні питання відійдуть на другий план", - зазначив Ерні Уокер. Як відомо, Україна спільно з Польщею є однією з країн-претенденток на проведення чемпіонату Європи-2012. "Зважаючи на той факт, що на НСК "Олімпійський" проходять престижні міжнародні матчі, центральна арена потребує серйозної реконструкції", - підкреслив Уокер.

"Для того, щоб на рівних боротися за перемогу у другому етапі тендера на проведення ЧЄ-2012 з іншими претендентами - Італією, Угорщиною та Хорватією, необхідно, щоб в Україні було побудовано п'ять-шість сучасних футбольних арен у різних містах", - зауважили представники УЄФА з питань безпеки стадіонів.