17 листопада 2005 20:47

Жан-Франсуа ДЕ САРТ: "У Фомина и Милевского - большое будущее"


- Дуже шкода, - почав прес-конференцію наставник бельгійців, - коли команда добре проводить відбірний турнір, 18 місяців не програє й виглядає чи не на голову вищою за суперників, а за двадцять хвилин півторарічна праця зводиться нанівець. Мені складно пояснити, що сталося. Ці хлопці - предмет моєї гордості. Поразка не похитне довіри до хлопців.

- У якийсь момент команда почала вважати, що справу вже зроблено й вона вже у фіналі. Але з таким суперником, як Україна, не можна розслаблятися. Я відчув, що щось негаразд після того, як нам забили перший м'яч. Намагався підказати гравцям, щоб вони продовжували діяти так, як у першому таймі. На жаль, командні дії розладналися, ми втратили контроль над грою, знизили темп, і у підсумку гостям удалося змінити хід зустрічі...

- На ваш погляд, результат матчу - це показник сили української збірної чи все-таки свідчення розслабленості ваших підопічних?

- Ви, напевно, могли помітити, що за командними діями бельгійська збірна, якщо не враховувати другу половину другого тайму, переважала опонента. Ми не перетримували м'яч, добре рухалися по полю. Перевага в техніці дозволяла спокійно контролювати гру. Але, як я вже сказав, нам протистояв дуже сильний суперник, який має свої плюси. Особливо відзначив би лінію нападу. Ці форварди мають величезний потенціал.

- Кого конкретно ви маєте на увазі?

- Мені дуже сподобалися Фомін і Мілевський. Обоє грали з натхненням, були заряджені на боротьбу й у підсумку забили по м'ячу. Вони сьогодні й стали головною небезпекою для наших воріт.

- Склалося враження, що ви зробили декілька неадекватних замін. Поясніть, будь ласка, приміром, причину виходу на поле Тібо Детала?

- У заключні 20 хвилин ми забули, що граємо у футбол. Дії остаточно розладналися, потрібно було робити корективи. Я хотів зміцнити захист, тому вдався до такого кроку. А наскільки ця заміна виправдана, зараз сказати складно. Можу лише зазаначити: цю команду я створював півтора року і прекрасно знаю можливості кожного гравця.