8 листопада 2005 19:26

Украина и Польша - в тройке победителей стран-кандидатов на проведение ЕВРО-2012


Щойно на Мальті завершився черговий Виконком УЄФА, на якому підбито підсумки першого етапу тендеру на проведення фінальної частини Євро-2012. У результаті таємного голосування боротьбу за європейську першість продовжать Італія, Угорщина спільно з Хорватією та Україна спільно з Республікою Польща.

Як зазначив член Виконкому УЄФА, президент ФФУ Григорій Суркіс, УЄФА вірить і розраховує на наші країни, що й довели результати голосування. Результати голосування 12 членів Виконкому, які мають право голосу, такі: Італія – 11, Хорватія/Угорщина – 9, Польща/Україна – 7, Туреччина – 6, Греція – 2.

„Хочу особливо підкреслити, що це наша спільна помітна і вагома перемога. Перемога не національної федерації чи функціонерів - це заслуга всієї України, її футбольних прихильників.

Зважаючи на те, що до трійки не потрапили такі футбольні країни, як Греція та Туреччина, які на сьогодні мають значно кращу інфраструктуру й досвід проведення подібних змагань, на нас це накладає ще більшу відповідальність. Маємо довести, що ми не гірші від наших конкурентів і зможемо на найвищому європейському рівні протягом майже року підготуватися й отримати це почесне право”, - сказав Григорій Суркіс прес-службі ФФУ.

Друга фаза подальшого процесу передбачає надання до 31 травня 2006 року більш детального досьє, візити до країн і фінальне рішення щодо організатора, яке буде ухвалено у грудні 2006 року.