20 жовтня 2005 18:38

Сборная Украины U-19: волевая победа над армянами


Українська команда під керівництвом Анатолія Бузніка провела другий матч у кваліфікаційному раунді ЧЄ-2006 серед 19-річних проти вірменських однолітків. Українці поступалися по ходу зустрічі, однак завдяки голам Павла Ксьонза та Олександра Яковенка здобули перемогу з рахунком 2:1. Цей позитивний для нас результат, незалежно від підсумку протистояння сербів з латвійцями, дав українцям путівку до наступного раунду змагань.

„Сухий” початок Українську команду на поле вивів капітан Олександр Рибка, який проводив 40-й матч у футболці юнацької збірної. Випустивши у стартовому складі відразу трьох форвардів, тренерський штаб розраховував на потужний атакувальний штурм воріт суперника з перших хвилин. Однак протягом першого тайму українці не спромоглися жодного небезпечного моменту. Натомість вірмени декілька разів гостро контратакували.

Програвали, щоб перемогти
На початку другого тайму швидкий гол приголомшив українців. Голкіпер нашої команди був безсилим проти потужного пострілу Артака Осеяна. Далі - гірше. У наступній атаці суперник мав можливість збільшити рахунок, однак, на щастя, на шляху удару опинився Дмитро Назаренко. До честі „жовто-блакитних”, вони змогли переломити „вірменський” натиск на початку другого тайму та схилити шальки терезів на свою користь.

Рудюк бере гру на себе
На 57-й хвилині динамівець Ігор Рудюк заробив пенальті, який чітко реалізував Павло Ксьонз (11-й у складі юнацької збірної). На цьому українці не заспокоїлися, а почали частіше створювати небезпечні моменти біля воріт суперника. Мав можливість відзначитися Олександр Гладкій, однак на заваді стала поперечину. І знову вагомий внесок у перемогу зробив молодший від своїх партнерів Рудюк (1988 р.н.). На 80-й хвилині Ігор отримав м’яч та віддав передачу на Олександра Яковенка, який вивів нашу збірну вперед.

З вірменами важко грати
„У першому таймі ми вимагали від футболістів більш активно використовувати фланги та швидко переходити від оборони до атаки. Нажаль це в нас не вийшло. Вірмени грамотно вибрали тактику на гру, при втраті м’яча дев’ятеро футболістів миттєво захищалися на підступах біля своїх воріт. Після того як пропустили м’яч у власні ворота, почали грати більш агресивно та здобули важливу перемогу. У цьому матчі нападаючи зіграли добре. Гладкій повністю виконав установку на гру, вигравав усю верхову боротьбу. Корисно увійшов у гру молодий Рудюк, заробивши пенальті та асистувавши партнеру.”

Україна: 23.Рибка (к), 2.Назаренко, 4.Пашаєв, 5.Циколія, 7.Ксьондз (3.Коротецький, 85), 9.Дедечко (17.Рудюк, 46), 10.Яковенко, 11.Гладкий, 14.Федорів, 15.Цимбал, 16.Оліщук.
Запасні: 1.Чуваєв, 3.Коротецький, 6.Морозюк, 8.Скепський, 13.Ремезовський, 18.Олійник.

Голи: 1:0 Осеян (47), 1:1 Ксьондз (54, з пен.), 1:2 Яковенко (80).

Попередження: Пашаєв (36)