3 жовтня 2005 22:10

"Киевстар" стал новым титульным спонсором сборной Украины. Которая может сыграть с Германией и Италией


Новим титульним спонсором національної та молодіжної збірних України футболу став оператор мобільного зв`язку компанія "Київстар", яка буде працювати з командою найближчі 15 місяців. Нагадаємо, що до цього титульним спонсором двох головних збірних України була компанія "Мягков". До речі, представники "Мягкова" на прес-конференції відзначили, що вони відмовилися від подальшого спонсорування збірної України через введення обмеження на рекламу алкогольної продукції в Україні з 1 січня 2006 року.

Утім, схоже, це ніяк не позначилося на взаєминах між ФФУ та відомим брендом горілки. Принаймні Суркіс у ході прес-конференції відзначив, що йому протягом останніх двох років доводилося не одноразово спробувати напій компанії "Мягков" і при цьому він залишався у гарному самопочутті та здоров`ї.

У свою чергу "Мягков" презентувала Суркісу сертифікат на 1 000 000 доларів, який буде виплачений, якщо "синьо-жовті" виграють чемпіонат світу 2006 року. Суркіс же нагородив керівника "Мягков" найвищою відзнакою ФФУ.

Не обійшлися без взаємних подарунків і нові партнери – ФФУ та "Київстар". Мобільний оператор подарував Суркісу символічну монету розміром з баскетбольний м`яч на сторонах якої зображено логотип ФФУ та "Київстару", а від Суркіса отримав футболку збірної України з першим номером та написом "Київстар".

Напевно, що вперше за часів існування ФФУ було оприлюднено й суму контракту, підписаного обома сторонами. Помітимо, що він доволі солідний. 7,5 мільйонів доларів буде виплачено "Київстаром" ФФУ у рамках співробітництва за ці 15 місяців та 2 мільйони доларів для заохочення гравців національної збірної команди. Причому, Суркіс запевнив, що в разі вдалого виступу на першості світу в 2006 році "синьо-жовті" можуть отримати суму в кілька разів більшу, ніж сертифікат наданий "Мягковим"...

Також Суркіс підкреслив, що ФФУ не збирається нині стояти перед спонсорами з протягнутою рукою і сама обирає тих, з ким співпрацювати. І якщо відкидають пропозиції, то лише ті, які для них образливі…

Що стосується більш футбольних новин, то Суркіс розкрив найближчі плани національної команди. Не виключено, що збірна України проведе товариські матчі з командами Італії та Німеччини. Щоправда, нині визначається дата й місце проведення цих двобоїв. Очікується, що вони пройдуть в Києві.