5 вересня 2005 21:00

Андрей БАЛЬ: "С Турцией будем играть оптимальным составом"


Розмова з Андрієм Балем, тренером збірної України з футболу

Наступного дня після гри національних збірних України та Грузії наставник нашої команди Андрій Баль в ексклюзивному інтерв’ю “Газеті” поділився враженнями від матчу.

– Українські футболісти хвилювалися, позаяк від результату цього двобою залежало багато чого, – розповів кореспондентові “Газети” Андрій Михайлович. – Як ви бачили, хвилювання зашкодило їм зробити те, що ми планували. Відповідальність за результат сковувала наших гравців.

– А коли ви довідалися про рахунок двобою турків із данцями?

– Ми отримували інформацію про перебіг цього матчу що п’ять хвилин. Дуже втішилися, коли данці наприкінці гри зрівняли рахунок. На той час ми були в тбіліському аеропорту.

– Уже встигли відсвяткувати вихід у фінальну частину чемпіонату світу?

– Так, уже випили за це по келиху шампанського.

– Як виглядатиме підготовка до чемпіонату світу?

– Ми ще нічого не планували. Всі думки пов’язані з двома матчами – проти турків та проти албанців. Ви ж знаєте, що на трибунах буде дуже багато глядачів – вільних квитків у Києві на той поєдинок уже немає. Тож наразі наші плани обмежуються лише наступною грою. А далі плануватимемо підготовку до чемпіонату світу.

– Те, що наша збірна здобула путівку на чемпіонат світу, мабуть, дозволить тренерському штабу експериментувати зі складом?

– Ні, з турками гратимемо в оптимальному складі, позаяк рейтинг збірної України має зростати.

– Кого з нашої команди ви могли б виокремити в зустрічі з грузинами?

– Найкращим гравцем учорашнього матчу визнали Андрія Вороніна. Непогано зіграв також Руслан Ротань.

Розмовляв Гліб Ваколюк