12 квітня 2005 23:02

Сегодня Игорь Суркис четыре часа отвечал на вопросы УБОПа


Президент "Динамо" (Київ) Ігор Суркіс у вівторок протягом чотирьох годин допитувався в Управлінні по боротьбі з організованою злочинністю МВС. Як повідомила "Українській правді" прес-секретар міністра внутрішніх справ Інна Кисіль, Суркіс допитувався щодо передачі грошей фонду Кучми "Україна".

Сам Ігор Суркіс після виходу з будівлі УБОЗ сказав журналістам, що був не на допиті, а на дачі пояснень, повідомляє Интерфакс-Украина. Суркіс відзначив, що 6 мільйонів гривень було перераховано фонду "Україна" клубом "Динамо" за рішенням наглядової ради, і це було "не одноосібне рішення, а колегіальне".

Президент "Динамо" підкреслив, що зацікавленість міліції з цього питання була викликана тим, хто саме перераховував гроші. Суркіс сказав, що фонд "Україна" має намір повернути або вже повернув клубу "Динамо" ці гроші, додавши, що не збирається припиняти займатися добродійною діяльністю.

"Все що я міг сказати, я пояснив. Сподіваюся, мої пояснення прийняті", - сказав він.

Як повідомлялося, "5 канал" передавав, що фонд "Україна" екс-президента Леоніда Кучми фінансувався з офшорних зон. За інформацією каналу, фонд "Україна", розташований в центрі Києва, зібрав 55 млн. грн. За даними МВС, 42 млн. грн було перераховано з офшорних зон, і міністерство проводить перевірку походження цих грошей. Міліція підозрює, що гроші, які надходили до фонду Кучми, можуть мати незаконне походження або переводилися з незаконною метою.

Раніше повідомлялося, що компанія ворога Суркіса Костянтина Григоришина Pacific International Sport Clubs Limited просила президента "Динамо" Ігоря Суркіса надати письмову довідку про те, кому, коли, з якою метою і з яких банківських рахунків була перерахована сума в 6 млн. грн протягом жовтня 2004 року.

За даними компанії "Pacific", ці кошти були перераховані до фонду Кучми "Україна".