12 квітня 2005 16:59

Сабо собирается пригласить специалиста по потусторонним силам и верит, что его может сменить Буряк


Поки уболівальники та журналісти шукають причини провальної гри київського "Динамо" в останніх матчах чемпіонату України свою версію нічиїх та поразок столичного клубу висунув наставник киян, Йожеф Сабо. В інтерв`ю газеті "Спорт-Експрес в Україні" Сабо зазначив, що розпочинає вірити в "потойбічні сили", які не дають його команді виграти і збирається запросити в клуб фахівця з цих питань.

"М`яч не йде у ворота - хоч плач! Чернат у матчі з "Борисфеном" п`ять разів бив з вигідних положень - та все мимо. Діого Ринкон в поперечину попадає, в штангу, Родриго головою з п`яти метрів промахнувся. Ось і не вір після цього в "потойбічні сили", - відзначає Сабо.

Причому, на цьому Сабо не зупинився, а на запитання журналіста, що може потрібно запросити фахівця з цього питання… несподівано продовжив: "От ви іронізуєте, а я про це всерйоз замислююся. І неодмінно таку людину в "Динамо" запрошу. Не тільки гравцям - мені самому його допомога дуже б пригодилася", - Сабо.

Щоправда, далі Сабо не розповів, що це буде за фахівець з боротьби з "чорними силами". Чи буде це священик, що буде сидіти поруч із Сабо на лаві запасних "Динамо", чи шаман з індійський прерій, чи Кашпіровський, наразі не відомо.

Як буде боротися Сабо з тим, що в його в команді в останніх іграх постійно провалюється захист, який дає шанси забивати форвардам інших командах, або чому не забивають київські нападники, Сабо не пояснив. Можливо, варто запросити "фахівця", який буде наводити "порчу" на суперників перед грою…? Також вихід, якщо щось не виходить у роботі з колективом.

І що найбільш прикро, що Йожеф Сабо постійно шукає причини невдач не в собі, а в інших. Цього разу навіть дійшов до фахівця з "потойбічних силих". Не викличе особливого здивування і те, якщо перед матчами чемпіонату України своїм футболістам Сабо буде прокручувати не відеозапис гри суперників, а серіал "Х-Файли", де два агенти борються з "потойбічними силами"…

Ще одним "перлом" від Сабо в цьому інтерв`ю стало те, що він знайшов причину чому не може заграти у свій футбол Верпаковскіс. У Сабо є дві причини для футболіста, який не показує пристойний рівень гри. Перша – це він ходить по нічних клубах, п`є пиво, а друга – це він одружується…Верпаковскіс підпадає під другий "вирок".

"Маріс Верпаковскіс: він адже зовсім на себе не схожий. І якщо раніше гра цього швидкого, забивного форварда радувала мене, то тепер викликає не найкращі емоцій. Все частіше переконуюся в справедливості давньої істини: після весілля у футболіста рік попросту випадає", - Сабо.

Наостанок свого інтерв`ю Сабо не виключив, що Леонід Буряк, який в "Динамо" зайняв посаду спортивного директора може з часом змінити його на посту головного тренера. "…після моєї відставки або звільнення - це вже як доля розпорядиться - Буряк цілком може стати і головним тренером", підсумував Сабо.