5 квітня 2005 14:21

"Подолье" - "Динамо-2". Отчет о матче от "УФ"


Чемпіонат України. Перша ліга. 21-й тур

"Поділля" Хмельницький - "Динамо-2" Київ 1:0 (0:0)
Гол: Рудий (65)

15.00. Спорткомплекс “Поділля”. 6500 глядачів. 6 градусів. Оцінка поля — 3

Судді: О. Циганков (Тернопіль), М. Васюта, В. Криницький (обидва — Рівне)
Делегат ФФУ: В. Безрук (Луганськ)

"Поділля": Венчак, Піддубний, Витвицький, Громов, Євстафієв, Рудий, Пономаренко (Озимковський, 67), Печений (Будник, 63), Кучеренко, Боровков-к, Мандзюк (Козленко, 89)
Запасні: Нікітенко, Гаманенко, Дева
Тренер: Сергій Кучеренко.

"Динамо": Худжамов, Допілка, Зарицький, Ярмаш, Яценко-к, Фатій, Брушко, Алієв, Ситник, Д. Воробей (Скепський, 88), Чепілов (Кругляк, 57)
Запасні: Прохоров, Оліщук
Тренер: Володимир Онищенко.

Попередження: Озимковський (75), Фатій (85).

Чесна гра: 8,0 — 8,0.

Подоляни мали як мінімум три причини, зважаючи на які вони змушені були вийти на звітний поєдинок гранично мобілізованими на перемогу. Перша — складне турнірне становище єдиної команди майстрів з Хмельниччини. Друга — у першому колі в Кончі-Заспі “Поділля” зазнало нищівної поразки від “Динамо-2” з рахунком 1:4. І насамкінець, це був матч-відкриття другого кола в нашому обласному центрі, на який зібралася більш ніж достатня, як для першої ліги, аудиторія…

Уже на п’ятій хвилині “Поділля” вперше загрожувало воротам гостей. Це Рудий віддав передачу на Печеного, і той вдарив трохи ліворуч від воріт “Динамо-2”. Незабаром Рудий кинув у прорив Мандзюка, але Допілка ліквідував загрозу своїм воротам. Динамівці відповіли на дев’ятій хвилині сольним проходом по лівому флангу Ситника, але його пас у район “позначки” був дещо зависоким для Чепілова. 13-а хвилина матчу могла стати нещасливою для столичної команди. Це Рудий майстерним пасом вивів сам на сам із Худжамовим Мандзюка — удар хмельницького голеадора прийняла на себе ліва стійка київських воріт, і м’яч відскочив на Пономаренка, котрий набігав з лівого флангу атаки господарів поля. На жаль, Сергій вдарив на силу, а не на точність. На 17-й хвилині киянин Зарицький увійшов у карний майданчик подолян правим краєм і взявся “накручувати” оборону господарів. На щастя для них, Піддубний, як кажуть, “на досвіді” розрядив обстановку. Згодом Боровков та Алієв по черзі потужними ударами здалеку перевіряли пильність голкіперів. На 28-й хвилині атака “Поділля” лівим краєм, Громов — Пономаренко, завершилася ударом останнього. М’яч навіть влучив у сітку воріт “Динамо-2”, але із зовнішнього боку. За хвилину підопічні Володимира Онищенка втратили стовідсотковий голевий момент. Це Дмитро Воробей прорвався лівим краєм майже до кута площі воріт “Поділля” і вдарив. Венчак врятував свою команду, але м’яч відскочив до болгарського легіонера киян Атанаса Чепілова, який влучив у поперечину. Незабаром Алієв метрів з 25-ти потужно вдарив у “рамку” воріт господарів — Венчак на місці. Найкращий бомбардир ліги не заспокоївся і з позиції лівого інсайда виконав небезпечний штрафний.

Підкручена “шкіряна куля” залишила поле впритул із дальньою хрестовиною воріт хмельничан. На 43-й хвилині спрацювала зв’язка Алієв — Воробей. Олександр вивів Дмитра на “забивну” позицію, й десятий номер киян вдарив щосили у ближній кут воріт господарів. На щастя для них, і цього разу Венчак врятував. Перед перервою Мандзюк виводив Кучеренка-молодшого на “побачення” з Худжамовим, але київський воротар виграв боротьбу.

У другому таймі було більше боротьби, менше гострих моментів, але глядачі гол побачили. До 60-ї хвилини динамівці володіли ініціативою і більше атакували лівим флангом. Метрів з 15-ти бив Воробей, але і цього разу хмельницький голкіпер зафіксував м’яч. Кияни захопились атаками і пропустили контратаку “Поділля” лівим краєм. Капітан хмельничан Боровков зліва переправив м’яч на протилежний фланг. А тут чатував Рудий, який від правого кута площі воріт “Динамо-2” увігнав “смугастого” у сітку воріт суперників — 1:0. На 73-й хвилині подоляни могли збільшити рахунок. Той же Боровков виходив сам на сам із Худжамовим, змушеним залишити ворота, рятуючи ситуацію. І врятував. А ось свого капітана із хмельничан ніхто в цій атаці не підтримав. Перед фінальним свистком запам’ятався гарматний “постріл” Витвицького метрів з сорока. М’яч пройшов над поперечиною. Коли йшли останні секунди гри, Андрій Будник контролював м’яч на правому фланзі доти, доки тернопільський рефері Олександр Циганков сигналом про завершення матчу не ощасливив тисячі фанатів хмельницької команди. Що ж, перемога “Поділля” — друга поспіль під орудою Сергія Кучеренка. Сподіватимемося далеко не остання.

Володимир ОНИЩЕНКО, головний тренер “Динамо-2”:

— Якби гру можна було оцінювати за кількістю голевих моментів, то “Динамо-2” сьогодні могло б перемогти або принаймні зіграти внічию. Бажання перемогти у моїх підопічних було не менше, ніж у хмельничан. Ми не використали свої шанси, натомість дали можливість зробити це “Поділлю”. З введенням дублюючих складів у “Динамо-2” немає єдиної “основи” команди. Йде постійна ротація футболістів. По суті, на сьогодні для “Динамо-2” перша ліга — це можливість стажування для молодих гравців. Вітаю “Поділля” з перемогою.

Сергій КУЧЕРЕНКО, головний тренер “Поділля”:

— На цю зустріч у подолян мотивація була більш ніж достатня. Перша гра вдома у другому колі. Та й суперник — один із складів київського “Динамо” — не абиякий подразник. Мої підопічні виконали настанову на гру, діяли з граничною самовіддачею. Найкраще відзначу дії Миколи Витвицького.

Віктор КОТОВ.