18 березня 2005 02:48

Сборная Украины U-17: мировая с хозяевами


Українські футболісти провели другий матч в елітному раунді ЧЄ-2005 що триває у Хорватії. Сьогодні, у містечку Імотскі при підтримці 3 500 глядачів команда Ігоря Жабченка зіграла у нічию з господарями 1:1.

Наші футболісти дуже серйозно готувалися до цієї гри та налаштовувались лише на перемогу. Матч відбувався у середньо гірській місцевості на висоті близько 500 м над рівнем моря. Саме тому напередодні гри наша команда провела тренування на полі місцевого футбольного клубу. Під час тренування деяким гравцям було тяжко дихати та паморочилось в очах.

Під час гри також було нелегко. Слід відзначити, що наша команда мала кадрові проблеми. Українці через перебір жовтих карток втратили одного з ключових гравців, півзахисника Максима Пашаєва. Одразу на початку зустрічі пошкодження отримав захисник Олександр Демченко. За словами лікаря збірної команди в нього можливий перелом. Минуло 11 хвилин і поле вимушений був залишити Юрій Бровченко, котрий ще в першому матчі отримав пошкодження спини. Таким чином вже в дебюті матчу наша команда втратила двох футболістів основного складу й це в деякій мірі відбилося на малюнку гри українців.

Тренерський штаб звертав увагу гравців на те, що хорватські футболісти намагаються з перших хвилин відкрити рахунок у матчі. Саме тому з нападаючими суперника наші футболісти грали персонально. Протягом матчу грізні форварди (під час першої кваліфікації хорвати 17 разів ставили свої автографи в воротах суперників) так і не зуміли продемонструвати свої бомбардирські якості.

Єдиний м’яч у грі ми пропустили після помилки голкіпера. Дуже прикро пропускати, коли тільки-но твоя команда вийшла вперед у напружену матчі. Ще прикріше, якщо цей м’яч тобі забивають з центра поля...

Збірна України відкрила рахунок наприкінці першого тайму. Андрій Малюк отримав м’яча у центрі поля та віддав передачу на Володимира Лисенко. Деян Ловрен у боротьбі з українськім форвардом намагався вибити шкіряну кулю в аут однак після зрізки м’яч опинився у воротах Івана Келави.

В цілому рахунок зустрічі можна розцінювати як позитивний. У цьому турнірі все ще залежить тільки від гри збірної України. Тільки перемога над аутсайдером групи, збірною Угорщини, гарантує команді Ігоря Жабченка путівку до Італії.

З угорцями ми також не будемо грати в оптимальному складі. Через перебір жовтих карток не братиме участь у матчі Володимир Лисенко.

Завтра українська команда проведе тренування на полі стадіону у містечку Оміш, на якому 19 березня відбудеться матч з угорськими однолітками.

Прес-конференція:

Павло Кікоть (помічник старшого тренера збірної України): Для нас це була дуже важка гра. Ми хотіли та настроювали гравців сьогодні виконати завдання виходу до фінальної частини ЧЄ-2005. Зазначу, що шанси є у трьох збірних. Так що боротьба ще попереду, а ми будемо намагатися скористатися своїм шансом та потрапити до вісімки кращих команд Європи.

Хорватська збірна дуже технічна, на їх боці була також і підтримка трибун. Повторюсь, дуже важка гра, гравцям було важко дихати, двоє футболістів вже на початку зустрічі були змушені сісти на лавку через травми. Також воротар увесь другий тайм грав з травмою.

Іван Гуделі (старший тренер збірної Хорватії): Безперечно я незадоволений результатом гри. Хочу подякувати організаторам за таку кількість уболівальників. Також дякую супернику за коректну та цікаву гру.

Україна дуже дисциплінована, агресивна та сильна команда, як фізично так і психологічно. Дуже добре що ми швидко відіграли пропущений м’яч. Також наприкінці першого тайму арбітр повинен був призначати у ворота українців пенальті. Другий тайм був рівний. Загалом 1:1 – закономірний результат.

Щодо перспектив, то Україна має перевагу. Вона грає проти команди котра програла дві гри. Ми намагатимуся зіграти добре проти Португалії та будемо очікувати на позитивний результат Угорщини у грі проти України.

Статистика матчу:

Хорватія -------- Україна
7(4)-------удари-------11(5)
3(3)-----у площину------6(3)
3(1)------флангові------1(1)
7(5)-------кутові-------7(1)
18(7)-------фоли-------18(9)
2(1)-------офсайди------0(0)