15 березня 2005 23:32

Сборная Украины U-17: португальцев огорчили трижды


Українські футболісти вдало стартували в елітному раунді ЧЄ-2005 що триває у Хорватії. Сьогодні при чудовій футбольній погоді (+17 прим. автора) команда Ігоря Жабченка тричі змусила голкіпера португальської збірної Патрісіо Дос Сантоса виймати м’яч з власних воріт. Лише наприкінці матчу впало те напруження в якому тримали українців суперники. Коли на 76-й хвилині Лисенко та Льопа мали чудову можливість забити другий м’яч однак голкіпер Португалії врятував свою команду від виходу сам на сам – на обличчях тренерів був розпач. Але вже за дві хвилини - обійми радощів. Все той же тандем розігрує кутовий і Володимир Лисенко ударом головою робить рахунок 2:0. Відбулося повторення вдалого розіграшу стандарту з кута поля, який ще на четвертій хвилині матчу ефективно реалізував Єгор Лугачев, влучним пострілом з 20-25 метрів – 1:0.

Як зізнався після гри тренер португальської збірної Альваро Боргеш, він не бачив у дії українську збірну, однак після цієї гри він зазначив: „Дійсно, я раніше не бачив українців у дії. Після того що я побачив можу стверджувати, ця команда рівнем вище середнього та має великі можливості.”

Ми не будемо детально розповідати про гру, бажаючі можуть познайомитись з он-лайн трансляцією матчу. Зазначимо лише, перемогли українці за рахунок великого бажання, доброї організації командних дій, вміння вести боротьбу на кожному клаптику поля та повної самовіддачі. Захисники зіграли надійно, не дали змогу технічним нападаючим португальців продемонструвати все своє вміння завдавати влучні удари у площину воріт! В той же час, українці, коли була можливість, атакували, використовуючи швидкій перехід від оборони до наступу.

Рахунок 3:0 не повинен розслабляти наших футболістів напередодні матчу з господарями змагань – збірною Хорватії. На жаль, у цій важливій грі через перебір жовтих карток не прийме участь один з лідерів команди півзахисник Максим Пашаєв. Господарі турніру перемогли збірну Угорщини з мінімальним рахунком – 2:1.

Завтра українська команда проведе тренування на полі стадіону у містечку Імотскі, на якому 17 березня відбудеться матч з місцевими однолітками.

Тренерським штабом передбачено перегляд відеозапису матчу Хорватія – Угорщина.

Прес-конференція:

Павло Кікоть (помічник старшого тренера збірної України): Це тільки перша гра, та перший крок який зробила наша команда. Ми в ніякому разі не втрачаємо концентрації. Будемо ретельно готуватися до гри з хорватами. Після матчів першого туру важко виявити фаворита гри Україна – Хорватія.

Альваро Боргеш (старший тренер збірної Португалії): Поздоровляю збірну України з перемогою. Це дуже надійна та міцна команда. Ми намагалися грати з використанням довгих верхових передач однак українці чудово грали на „другому поверсі”. Я незадоволений результатом. 3:0 – це дуже багато та не відповідає малюнку гри. Однак я не принижую заслугу українців у цій перемозі.

Статистика матчу:

Україна -------- Португалія
13(7)-------удари-------10(5)
8(3)------у площину------4(1)
2(2)------флангові-------8(3)
4(2)-------кутові--------7(5)
14(8)-------фоли--------17(9)
1(0)--------офсайди-----3(2)

(у дужках показники першого тайму)