9 березня 2005 21:23

Суркис - Григоришин 1:1


У середу Печерський районний суд міста Києва під головуванням судді Інни Отрош виніс рішення згідно якого припиняється постанова суду від 21-го лютого про арешт 98,71% акцій київського "Динамо" за позовом компанії "Пасіфік Інтернешнл Спорт Клабз Лімітед". Дану ухвалу суду можна буде оскаржити протягом 15-ти днів в апеляційному суді Києва.

Нагадаємо, що за компанією "Пасіфік" стоїть російський бізнесмен Костянтин Григоришин, який через суд намагається повернути акції, які за його словами, він колись мав у київському "Динамо" у кількості 18 відсотків і, які "методом" емісії в нього незаконно відібрали.

На даному засіданні суду позивачем була компанія "Пасіфік", а відповідачем Ігор Суркіс та Валентин Згурський. Причому, до першого офіційного раунду двобою Суркіс підготувався набагато краще Григоришина, який, мабуть, зараннє повірив у те, що зможе відібрати в Суркісів "Динамо" лише через те, що був у помаранчевій атрибутиці під революції.

По-перше, під стінами суду зібралося близько сотні вболівальників київського "Динамо", які за допомогою барабанів та дудок підтримували свій клуб, а не Суркісів – це за словами молодих людей з прапорами "Динамо". До того ж на навпроти вікна зали засідання суду були повернуті плакати з наступними написами: Геть руки від "Динамо"!, Григоришин, чемодан, вокзал, Росія, "Григоршин, купуй "Спартак" та "Депутати за "Динамо"".

Але окрім психологічної переваги відповідачі, а це Суркіс та Згурський отримали й несподіваний подарунок від своїх опонентів з "Пасіфік". Річ у тім, що ухвалу про припинення запобіжного суду, а це арешт 98,71 акцій "Динамо" було винесено через невідповідність терміну подання позовної заяви позивачем, яким є компанія "Пасіфік".

Тобто, 21-го лютого було рішення Печерського суду стосовно арешту акцій київського "Динамо" і протягом 10-ти днів представники компанії "Пасіфік" повинні були подати заяву про продовження терміну арешту акції ФК "Динамо", а зробили це лише четвертого березня, що в результаті стало основною козирною картою команди Суркіса.

Цікавий момент відбувся й в середині засідання. Представники Суркіса та Згурського та інших компаній, які володіють акціями "Динамо" висловили свою недовіру головуючому судді Інні Отрош. У зачитаній заяві значилося, що даний суддя має упереджене ставлення по "справі "Динамо"" і враховуючи безсторонність її дій та зацікавленість в розгляді цієї справи пропонувалося судді дати відвід і призначити нового суддю та перенести суд до Шевченківського району. Суддя Інна Отрош пішла порадилася у свій кабінет... і винесла рішення про продовження засідання під своїм керівництвом, яке довела до завершення.

Примітно, що був присутній на даному засіданні і представник фірми "Реєстратор", в якого знаходяться акції "Динамо". Нагадаємо, що саме цю фірму не могли застати судові виконавці, щоб виконати рішення суду від 21 лютого про арешт акцій "Динамо". На питання, чи знала фірма "Реєстратор" про ухвалу суду про арешт акцій ФК "Динамо" її представник відповіла, що довідалася про це зі ЗМІ, а офіційного документу не отримувала. Щоправда, представник "Пасіфікі" зауважила, що в них є докази, що "Реєстратор" отримав ухвалу суду про арешт акцій клубу.

До речі, представники компанії "Пасіфік" відмовилися давати будь-які коментарі стосовно рішення суду від 9-го березня, зазначивши, що все викладуть в прес-релізі.