1 березня 2005 12:19

Два матча 16-го тура чемпионата Украины могут быть отменены из-за погоды


Матч 16-го туру чемпіонату України з футболу між одеським "Чорноморцем" та харківським "Металістом", що повинен розпочатися о 17:00 в Одесі може не відбутися. Вся справа в тому, що команда Олександра Заварова не може вилетіти з Туреччини до Одеси. У понеділок харківський клуб надіслав на адресу ПФЛ України факс, у якому повідомив керівництво ліги про неможливість прибуття зі Стамбула ("Металіст" проводив у Туреччині заключний збір) в Одесу на стартовий двобій другого кола через погодні умови, що погіршилися, і просить перенести гру на резервний день, запланований календарем.

Виконавчий директор ПФЛ України Анатолій Попов повідомив, що в сформованій ситуації можуть бути прийняті два рішення. "Якщо "Металіст" все-таки не прилетить в Одесу по об'єктивних причинах, і це буде доведено документально, то Бюро ліги вправі буде призначити іншу дату проведення матчу з "Чорноморцем", - сказав Попов. - Ми знаємо випадки, коли через непогоду переносилися ігри. Взяти хоча б 15-й тур нинішнього чемпіонату, коли бюро ПФЛ у телефонному режимі перенесло на один день зустріч "Кривбаса" з "Динамо". Якщо ж доводи харків'ян виявляться непереконливими, тоді "Металістові" може бути зарахована технічна поразка", повідомляє "Спорт-Експрес в Україні".

У той же час, за повідомленням офіційного сайту ФК "Металіст" переліт команди із Стамбула запланований на ранок вівторка.

Перебуває під питанням і проведення гри в Полтаві, де повинні зустрітися місцева "Ворскла-Нафтогаз" та запорізький "Металург". Зазначимо, що матч "дублерів" цих команд у Кременчуці не відбувся через незадовільний стан поля. Не виключено, що така ж доля очікує на головні команди.

"Поле стадіону "Ворскла" вкрито снігом, але підігрів газону, який працює протягом останніх трьох тижнів повинен його розтопити. Правда, якщо вдарять морози, "поляна" може перетворитися на "ковзанку"", - пише офіційний сайт клубу ФК "Ворскла" напередодні гри. Якщо зважити на той факт, що на більшості території України вночі було близько 15 градусів зі знаком мінус, а вдень від 7 до 9 градусів морозу, то імовірність того, що гра не відбудеться - дуже висока. Утім, останнє слово за головним рефері гри та делегатом ФФУ.