16 лютого 2005 09:36

Сборная Украины U-19 примет участие в представительном турнирне в Ирландии


Сьогодні збірна України 1986 р.н. народження зібралася у Києві на навчально-тренувальний збір. Підопічні Юрія Калитввинцева проводять підготовку до елітного раунду ЧЄ-2005 серед 19-річних, який з 12 – 16 травня відбудеться у Москві. У рамках підготовки до єврозмагань з 19 – 23 лютого у Північній Ірландії братиме участь у міжнародному турнірі.

За останніми рекомендаціями УЄФА, країна-організатор фінальної частини серед юнацьких збірних команд повинна провести турнір рівня фіналу. Через це британці запросили для участі у змаганнях збірні України, Шотландії та Іспанії. Інспектори УЄФА поєднуватимуть проведення змагань з перевіркою готовності стадіонів та готелів напередодні офіційних стартів.

Перший матч ми проведемо 19 лютого у Неврі з господарями. Початок о 17.00. 21 числа на нас очікують іспанці, а за два дні – однолітки з Шотландії.

Юрій Калитвинцев запросив на збір 19 футболістів. До Британії вирушає не оптимальний склад. З різних причин не допоможуть збірній капітан команди Дмитро Чигринський, Дмитро Молдован (обидва – „Шахтар” Донецьк), Костянтин Кравченко („Дніпро” Дніпропетровськ), Олег Герасим’юк („Динамо” Київ) та Олександр Гладкій („Арсенал” Харків). Пізніше приєднаються до партнерів гравці донецького „Шахтаря” Руслан Фомін та Денис Кулаков.

У команді один дебютант – півзахисник алчевської „Сталі” Дмитро Горбушин. Більше року не одягали жовто-блакитні футболки Юрій Жула та Олександр Кочеров. Загалом у збірній представники дев’яти клубів. Найбільше гравців з донецького „Шахтаря” – семеро.

Воротарі: МАРТИЩУК Юрій («Спартак» Івано-Франківськ), ШУСТ Богдан («Карпати» Львів).

Захисники: АНТОНЮК Дмитро, ЛУЦЕНКО Ігор (обидва - «Шахтар» Донецьк), ДОПІЛКА Олег, ЖУЛА Юрій (обидва - «Динамо» Київ), СЕМЕРЯК Іван («Волинь» Луцьк).

Півзахисники: ЄРМАК Олег, ЯРОШЕНКО Костянтин, МІРОШНИЧЕНКО Олександр (усі - «Шахтар» Донецьк), ЗАРИЦЬКИЙ Олександр, МІЛЬКО Вадим (обидва - «Динамо» Київ), ГОРБУШИН Дмитро („Сталь” Алчевськ), КОВАЛЕНКО Костянтин („Оболонь” Київ), КОЧЕРОВ Олександр („Металург” Запоріжжя).

Нападаючі: КУЛАКОВ Денис, ФОМІН Руслан (обидва - „Шахтар” Донецьк), СТЕПАНОВ Роман („Волинь” Луцьк), МОРОЗОВ Сергій („Металург” Запоріжжя).

Юрій Калитвинцев, старший тренер збірної України:

- У збірній вже сформовано кістяк команди. Дмитра Чигринського, можливості якого ми добре знаємо, вирішили не залучати, дозволивши відновлюватися після травми. Відсутність Костянтина Кравченка пов’язана з намаганням футболіста закріпитися у основному складі дніпропетровського „Дніпра”. За вдалого перебігу подій – цей факт має піти збірній на користь. Олег Герасим’юк взимку опинився у київському „Динамо”. Тому вважаю, що Олегу потрібно дати можливість більше попрацювати з цією командою, проникнутися динамівським духом. Хоча зазначу, на всіх цих футболістів ми розраховуємо на наступних зборах котрий пройде у Португалії.

Стосовно дебютанта Дмитра Горбушина? Ми давно слідкували за цим футболістом та вже планували його викликати на збір перед стартом кваліфікаційного раунду. Але зважаючи на те, що він не брав участі у підготовчому періоду команди, тренерський штаб вирішив його не залучати. Однак, той факт, що Дмитро виступає в основному складі одного з лідера першої групи, заслуговує окремої уваги.

Ми слідкуємо за усіма кандидатами до збірної та готові надати шанс кожному. І постійно працюємо над пошуком нових кандидатів. У Північній Ірландії нас очікують хороші спаринги, де головною метою буде якісна підготовка до елітного раунду ЧЄ-2005.