9 лютого 2005 11:11

Сергей РЕБРОВ: "Украина победит со счетом 2:1"


Сергій Ребров, як ніхто інший, здатен оцінити потенціал збірної Албанії. У 1997 році під час відбірного турніру чемпіонату світу-98 лише Реброву – на той час форварду “Динамо” – вдалося двічі розпечатати ворота Фото Стракоші.

Обидва матчі – і в іспанській Гренаді (через війну на Балканах поєдинок було перенесено на нейтральне поле), і у Києві – завершились з мінімальним рахунком – 1:0. У першому випадку Ребров відзначився на 40-ій хвилині, у другому – на 85-ій, коли на напівпустому НСК “Олімпійський” глядачі, які вже не вірили в перемогу, почали покидати трибуни.

- Найбільшою складністю гри в Тирані є власне самі албанці. Зараз у цій специфічній країні всі “захворіли” на футбол, – розмірковує форвард “Вест Хема”. – Албанці дуже технічні футболісти, але німецький наставник Ханс-Петер Брігель зумів прищепити їм порядок і дисципліну у грі. Албанія вже має на своєму рахунку кілька гучних перемог над дуже сильними командами. Проте збірній України цілком під силу здобути перемогу. До того ж, здається, відновився від травми Андрій Шевченко.

- Ви пригадуєте якісь особливості цих матчів з Албанією?

- Тоді це була цілком інша команда, ніж зараз. Ми володіли беззаперечною перевагою у Гренаді та створили близько двадцяти гольових моментів у Києві, але забити гол було нелегко. Це особливість таких команд, як Албанія чи Вірменія, коли одинадцять футболістів грають від оборони. Адже не є секретом, що наша збірна завжди мала певні труднощі зі зламуванням захисних редутів, здавалось би, відвертих аутсайдерів. Але, повторюю, зараз Албанія – це вже інша команда.

- Сергію, ви ще розраховуєте на повернення до лав збірної?..

- Питання, мабуть, не до мене. Але, гадаю, при теперішньому тренері навряд чи можна говорити про повернення…

- Ходили чутки, що ви можете поїхати грати до Олега Лужного у “Венту”?

- Олег – мій близький товариш, тож не приховуватиму, що він мене запрошував. Але поки що я про це не думаю: наразі у мене чинний контракт з “Вест Хемом”.

- А за матчем у Тирані стежитимете?

- Так, у мене в Лондоні телевізор приймає українське телебачення, тож уболіватиму за наших.

- Якщо спробувати спрогнозувати, то, на вашу думку, з яким рахунком завершиться матч Албанія – Україна?..

- Думаю, Україна переможе з рахунком – 2:1.

Михайло РОМАНЯК, газета "Високий Замок"