30 жовтня 2019 11:54

Вице-президент Лиги участников АТО: "Для нас честь играть на базе "Динамо" и стадионе им. В. Лобановского"

Нещодавно в Києві завершилися матчі 5-го сезону Кубка Героїв АТО. Матчі турніру проходили на полях клубної бази «Динамо» в Кончі-Заспі, а фінал – на стадіоні «Динамо» ім. В. Лобановського.


Про співпрацю Федерації футболу учасників АТО з «Динамо» розповів її перший віце-президент, учасник бойових дій, Олександр Скляр:


- З 2015-го року футбольний клуб «Динамо» всіляко підтримує нашу організацію, яка була створена 2014-го року. Тоді ж було проведено перший чемпіонат, а навесні ми домовилися з керівництвом «Динамо» про співпрацю та всебічну підтримку. Перший Кубок Героїв АТО ми провели на базі клубу, де пройшли матчі групового етапу, а фінал відбувся на стадіоні ім. В. Лобановського. Президент клубу Ігор Суркіс запевнив нас в тому, що ми можемо розраховувати на інфраструктуру клубу, і відтоді ця традиція незмінна.


У Кубку Героїв АТО беруть участь 86 команд з усієї України, а 24 найкращих потрапляють до фінальної частини, яка і проходить на динамівській базі. Спочатку таких «щасливчиків» було 16, але згодом було вирішено розширити кількість учасників, щоб вони грали не «на виліт», а могли провести більше матчів. Узагалі, весь наш чемпіонат створений задля того, щоб учасники бойових дій проходили психо-фізичну реабілітацію. А футбол – один із методів, адже це спорт номер один, і ним захоплюються мільйони.



Також Ігор та Григорій Суркіси допомогли нам провести перший чемпіонат Європи серед ветеранів та учасників АТО. У ньому брали участь чотири команди, а матчі теж проходили на стадіоні «Динамо» ім. В. Лобановського. Переможцем стала збірна України, і наступного року, знову ж таки за підтримки керівництва ФК «Динамо» (Київ), наша команда вирушить на другий чемпіонат Європи, який пройде в Норвегії.


Ще «Динамо» разом із «Чорноморцем» та іншими клубами надає нам квитки на всі домашні матчі команди абсолютно безкоштовно.


- Наскільки для фіналістів важливо грати саме на стадіоні «Динамо» ім. В. Лобановського?


- Для них це має неабияке значення. Усі знають, наскільки цей стадіон є легендарним, тут грала перша команда, причому не лише в чемпіонаті України, а й у Лізі чемпіонів, тут здобувалися важливі перемоги, тож він має свої традиції та історію, яку ми шануємо і поважаємо. Для нас за честь грати на базі «Динамо» та стадіоні ім. В. Лобановського. Для учасників це додаткова мотивація, щоб вийти у фінал та вийти на поле цієї арени.



- Які маєте плани на наступний рік?


- Зараз буде зимова перерва та відпочинок, а з весни розпочинаємо збирати заявки на участь у новому чемпіонаті, уже шостому за ліком. З нами залишаються всі ті ж самі команди, їх буде не менше 86-ти, а, може, і більше. Ми не зупиняємося, рухаємося лише вперед і розраховуємо на підтримку всіх футбольних команд нашого чемпіонату. Також проводитиметься Кубок, а оскільки АТО було перейменовано в ОС (об’єднані сили), то розігруватиметься ще один кубок – Героїв ОС.



- Рівень ваших змагань досить високий, оскільки на фіналах присутнє найвище керівництво «Динамо»?


- Так, приємно, що Ігор та Григорій Суркіси беруть участь у нагородженні переможців – це дуже важливо. Ми раді, що нам приділяють час та увагу. Кожна команда досягає високих результатів, коли в неї мудрий керівник. Так само й у нас: коли є командир, головний мотиватор, є розуміння команди, підтримка і натхнення грати.