22 січня 2005 07:40

Сборная U-17 сыграет в Турции


Учора, 20 січня, юнацька збірна України U-17 (гравці 1988 р.н.) зібралася на олімпійський базі у Кончі-Заспі. Старший тренер команди Ігор Жабченко запросив до табору команди 21 футболіста, семеро з них мають можливість вперше одягнути „жовто-блакитну” футболку.

Сьогодні, об 11:40, команда вирушила до Туреччини, де в рамках тижневого збору проведе два контрольних поєдинки з місцевими однолітками (25 та 27 січня). До Ізміру вирушили 20 футболістів. На жаль, команді не допоможе киянин Володими Пітель, який прибув з ушкодженням.

Зі збірною Туреччини наша команда зустрічалася двічі, і двічі зазнавала поразки. Восени 2003 року на турнірі в Росії українці програли 1:2 (Льопа), а у фіналі Меморіалу В.Баннікова після нічийного підсумку в основний час (1:1, Чапко) поступилися у серії пенальті - 2:3.

Нагадаємо, команда Ігоря Жабченка готується до елітного раунду чемпіонату Європи U-17 2005, який 15 – 19 березня відбудеться в Хорватії. За єдину путівку до фінальної частини разом з українцями сперечатимуться збірні Хорватії, Португалії та Угорщини.

Воротарі: ЗАГЛАДЬКО Роман (“Динамо” Київ), НЕПОГОДОВ Дмитро (ФК „Відрадний” Київ).

Захисники: ПАШАЄВ Павло (“Дніпро” Дніпропетровськ), ШЕПКОВСЬКИЙ Єгор („Динамо” Київ), ГАНДЗЮК Артем (ФК “Відрадний” Київ), ДЕОРДИЦА Андрій („Шахтар” Донецьк).

Півзахисники: ЛЬОПА Дмитро, ПАШАЄВ Максим (обидва - “Дніпро” Дніпропетровськ), ГОШКОДЕРЯ Віталій (“Шахтар” Донецьк), ГОНЧАРУК Станіслав, РАДЧЕНКО Валерій (обидва - “Динамо” Київ), ЛУГАЧОВ Єгор („Локомотив-МСМ-ОМІКС” Київ), БРОВЧЕНКО Юрій (ФК “Відрадний” Київ), РЕВУЦЬКИЙ Микола („Факел” Івано-Франківськ).

Нападаючі: КОРОТКІЙ Іван (“Чорноморець” Одеса), КОВАЛЕНКО Олег („Обрій” Нікополь), ПОДНЕБЕННОЙ В’ячеслав, ШАВРІН Вадим (обидва - „Шахтар” Донецьк), РУДЮК Ігор (ФК „Відрадний” Київ), ЛИСЕНКО Володимир (“Динамо” Київ).

Слід зазначити, що гравців 12 нинішнього скликання брали участь у кваліфікаційному раунді ЧЄ-2005 на Кіпрі.

У складі семеро новачків, – троє з яких представляють донецький „Шахтар”. Брати Пашаєви, Шаврін та Льопа виступають в дублюючому складі команд вищої ліги, Гошкодеря та Ревуцький – у другій лізі. Решта футболістів виступають у Дитячо-юнацькій футбольній лізі України.