16 січня 2005 07:34

Турнир в Катаре начали с поражения


У столиці Катару, місті Доха, розпочався представницький міжнародній турнір серед молодіжних збірних команд (гравці 1984 р.н. та молодші). Українська команда, впершу чергу, розцінює його як етап підготовки до чемпіонату Світу 2005, якій влітку пройде в Нідерландах. Підопічні Олексія Михайличенко сьогодні зустрічалися з норвезькою збірної, і хоча напочатку зустрічи наші футболісти і виглядали більш переконіше, однак поступилися у додані арбітром хвилини 0:1. На третій компенсованій хвилині Томаш Соколовський преніс перемогу своїй команді. Наступну гру українці проведуть у понеділок, 17 січня, з чиним чемпіоном Азіі, збірною Кореї, яка сьогодні перемогла китайців 3:2.

Україна: 23.Ширяєв, 2.Трусевич, 3.Карамушка, 4.Романчук, 5.Яценко, 7.Аржанов, 8.Алієв, 9.Ситник (14.Фещук,63), 11.Гладкій (13.Півненко,63), 16.Воробей (6.Шевчук,75), 17.Самборський
Запасні: 1.Шуст, 10.Іващенко, 18.Деркач, 19.Селезньов.

Попередження: 17.Самборський (50), 7.Аржанов (62).

У грі проти норвезької команди українці аж ніяк не заслуговували поразки, однак прикра помилка захисника на третій доданій хвилині коштувала підопічним Олексія Михайличенка нічійного результату.

Стартовий склад на матч можна вважати оптимальним: усі гравці, котрі вийшли на полу, залучалися до збірних різних вікових категорій. Із перших хвилин матчу дебютував гравець запорізького „Металурга” Володимир Аржанов. Інша річ, що у такому ігровому сполученні збірна ніколи не діяла. Олексій Михайличенко розглядає турнір у Катарі, як етап підготовки до чемпіонату Світу 2005, що відбудеться у Нідерландах. У складі виступало 8 гравців – потенційних учасників світового форуму.

Норвезька команда привезла до Азії 8 гравців 1984 р.н.

У дебюті гри суперникові відразу вдалося створити гострий момент, на 8-й хвилині лише Євген Ширяєв врятував нашу команду, нейтралізувавши вихід сам на сам нападаючого норвезької команди. Це була перша з двох небезпечних атак скандинавської команди на ворота українців, другу нагоду відзначитися збірна Норвегії мала на 93-й хвилині...

Надалі ініціативою на полі володіли „жовто-блакитні”. На 22-й хвилині Олександр Алієв завдав удару з вигідної позиції, однак влучив у голкіпера. Взагалі протягом усієї гри українці не таланило щодо реалізації створених моментів, що, безперечно, для багатьох гравців пов’язано із зимовою перервою в ігровій практиці. Так, наприкінці другого тайму впродовж декількох хвилин ми не реалізували два виходи сам на сам. Спочатку, на 86-й хвилині, Фещук з Аржановим не завершили комбінацію, а за чотири хвилини все той же Аржанов вивів Яценка на „побачення” з голкіпером суперника, однак Олександр не скористався гольовою нагодою відкрити рахунок.

Наприкінці зустрічі, норвезький футболіст виконав довгу передачу з глибини поля на правий фланг українців. Карамушка був першим на м’ячі, однак помилився та програв боротьбу нападаючому, який миттєво перевів м’яч на протилежний фланг. Завершального удару завдав Томаш Соколовськи, котрий потужно пробив у порожній кут воріт – 0:1.

Статистика гри (у дужках результати першого тайму):
Україна --- Норвегія
11(6) --- удари ------- 8(3)
4(4) --- у площину --- 2(1)
8(5) --- флангові ---- 4(1)
1(1) --- кутові ------ 7(4)
2(2) --- офсайди ----- 2(0)
17(7) --- фоли ------- 12(6)