18 листопада 2004 02:59

Олег БЛОХИН: "Мы не летаем в облаках"


На післяматчевій прес-конференції після переможної гри над збірною Туреччини головний тренер української команди Олег Блохін сказав, що він вітає команду з хорошою грою та добрим результатом, а також заробленими трьома очками.

Блохін нагадав, що перед матчем з турками в його команді було багато труднощів так як були травмовані провідні гравці. За словами Блохіна однією з головних проблем було те, чи зіграє Шевченко. Утім, сам Шевченко настояв на тому, щоб вийти на поле і зіграв блискуче, зазначив наставник збірної України.

Стосовно самої гри, то Олег Блохін сказав так: "Ми вірно побудували тактику на гру. Хлопці не побоялися глядачів, які створили на стадіоні розпечену атмосферу. При такому матчі результат міг би бути іншим. У другому таймі, ми свідомо віддали ініціативу своїм суперникам. Щось у нас виходило, щось ні. Певний час турки затисли нас у нашому штрафному майданчику. Утім, це природно, що за рахунку 2:0 хлопці хотіли втримати результат.

Дуже важливим було те, що ми не дали дуже хорошому півзахисту збірної Туреччини обстрілювати наші ворота. Ми детально вивчили гру збірної Туреччини й знали що вони застосовують дрібні передачі і практично не грають флангами. Наші хлопці діяли щільно, а помилялися тому що втомилися."

Про лідерство збірної України у групі Блохін сказав так: "Приємно що ми закінчуємо цей цикл на першому місці і в нас є очковий запас. У сьогоднішній грі ми хотіли більше виграти, ніж турки. Ми не літаємо нині у хмарах і тверезо оцінюємо речі. В нашій групі вся боротьба ще попереду.

Що стосується заміни Вороніна, то за словами Блохіна, він ніколи не говорить про одного гравця тому що сьогодні виграла вся команда. Замінив же він Вороніна з ігрової потреби.

Величезна подяка за допомогу у підготовці матеріалу Віктору Петровичу Браницькому.