13 листопада 2004 19:21

Григорий СУРКИС: "Чечера, Зотова и Закарлюки в сборной больше не будет”


Прес-конференція з нагоди підписання спонсорської угоди з компанією „Хеrox”

Уже стало доброю традицією - напередодні офіційних матчів за участю національних збірних команд України з футболу презентувати громадськості нових спонсорів, партнерів Федерації футболу України. Перед товариською зустріччю зі збірною Франції урочисто було підписано контракт з компанією „Самсунг”. Офіційне представлення торгової марки „Грегорі Арбер” відбулося напередодні товариського матчу Англія – Україна. А торгова марка „Жилетт” набула статусу офіційного спонсора національної та молодіжної збірних команд України з футболу перед стартом кваліфікаційного матчу чемпіонату світу 2006 року зі збірною Данії.

Сьогоднішня подія – презентація контракту про співробітництво з відомим і авторитетним виробником оргтехніки – компанією Xerox - наш наступний крок до підвищення якості вітчизняного футболу, рівня національних збірних команд України. „Федерація футболу України не випадково обрала спонсором саме цю компанію, адже вона є досить відомою у всьому світі. Переконані – це нам допоможе здійснити мрію і наша збірна представлятиме Україну на чемпіонаті світу в Німеччині”, - сказав у вітальному слові народний депутат України, президент Федерації футболу України Григорій Суркіс.

За словами виконавчого директора компанії „Ксерокс Євразія” Володимира Павленка їхній бізнес розповсюджується у всіх країнах СНД, Балтії та Східної Європи. Серед цього переліку знаходяться наші суперники – збірні Грузії, Албанії, Казахстану. Але, зважаючи на популярність футболу в Україні „Ксерокс” прийняв рішення укласти угоди лише з нами. А керівник фірми Георгій Сегалов підкреслив, що виробник ксерокопіювальної техніки був спонсором Олімпійських ігор у Греції, де було задіяно 6 тисяч одиниць копіювальних апаратів техніці та віддруковано 100 мільйонів листів з різноманітною інформацією.

Учасники прес-конференції відповіли на запитання представників ЗМІ.

Григорій Суркіс: Ми ухвалили рішення укласти угоду з провідним виробником копіювальної техніки зважаючи на ім’я цієї марки. Таким чином згідно з умовами контракту Будинок футболу буде забезпечений офісною технікою саме цього виробника. Його продукцією будуть забезпечені обласні федерації футболу, навчально-тренувальний центр в Гореничах. Ми свідомо погодилися на партнерство з „Ксероксом” на таких умовах.

У нас є можливість і нагода провести товариську зустріч проти збірної Німеччини. Скоріш за все цього не станеться 26 березня, коли у нас вільний ігровий день. Хоча все залежить від Олега Блохіна – чи захоче він цього матчу, чи ні. До того ж ми не знаємо приймати цю зустріч вдома чи на виїзді.

Учора, знехтувавши усіма нормами моралі, етики та ставлення до своїх товаришів, Чечер, Зотов та Закарлюка не з’явилися ані на відновлювальних процедурах о 17.00, ані на вечері. На базі ці гравці опинилися близько другої години ночі. Сьогодні вони залишили розташування команди і сподіваюся, що головний тренер перегляне своє ставлення до них і, незважаючи на кадрові проблеми, не залучатиме їх до команди.

Щойно я повернувся з засідання Виконкому УЄФА, де я є членом Виконавчого комітету Європейського футбольного союзу. Одним з багаточисельних питань, котрі розглядалися на засіданні, стало оголошення про дозвіл проводити офіційні матчі на штучному покритті. Саме це рішення ухвалила ФІФА. Але вони мають пройти відповідну сертифікацію цієї міжнародної організації.

Було заслухано офіційне повідомлення ФІФА, зокрема його президента Йозефа Блаттера. ФІФА з занепокоєнням сприйняла звістку стосовно заяви міністра спорту Росії В’ячеслава Фетисова, який заявив про необхідність звільнення президента РФС В’ячеслава Колоскова. Згідно зі Статутом ФІФА та УЄФА жодна з державних установ не повинна втручатися в діяльність жодної з футбольних асоціацій. ФІФА та УЄФА заявили про свою підтримку чинному президентові російського футбольного союзу.

Піднімалися питання стосовно підготовки до проведення фінальної частини чемпіонату Європи 2008 року у Австрії та Швейцарії. Викликало занепокоєння у керівників УЄФА стосовно стадіону у Цюриху, де неможливо буде провести жодного матчу. До речі, наприкінці цього року Виконком ФФУ висуватиме вимоги стосовно тендеру на організацію проведення європейської першості 2012 року у нашій країні.

Володимир Лашкул:За останні чотири роки у нас змінилася на краще маркетингова стратегія, що стало можливим завдяки керівництву ФФУ.

Ця угода дозволить національній федерації отримати високоінтелектуальну власну техніку, що знизить собівартість якісної поліграфічної продукції, котру національна федерація готує у великому обсязі до кожної з подій під її егідою. До речі, угода з компанією діятиме з 2004 по 2007 рік.