1 листопада 2004 23:24

"Динамо-3" - "Рава". Отчет о матче


<Олександр ТРАВЯНКА з Чапаївки

“Динамо-3” — “Рава” — 0:1 (0:0)

14.30. НТБ “Динамо”. 100 глядачів. 15 градусів. Оцінка поля — 4.

Судді: Е.Карапетян (Тернопіль), С.Лукаш, А.Байсарович (обидва — Луцьк). Делегат ФФУ: І.Горожанкін (Кіровоград).

Київ: Преснаков, Маковійчук, Воронін, Жула, Циколія, Зарицький, Олещук, Федоров (Корольчук, 61), Сахнюк (Скепський, 46), Олійник (Фатій, 84), Федорів (Литвиненко, 72). Запасні: Рибка, Новицький, Бриж. Тренер: Юрій Єськін.

Рава-Руська: Бальчос, Плехтяк, Каваців, Дутко, Пойда (Писько, 90), Мазур, Уштан, Яценків, Костик, Гачинський (Федишин, 40), Барановський (Мигалевський, 60). Запасні: Литвин, Заблоцький, Шалата, Дикий. В.о. головного тренера: Іван Кованда.

Гол: Мазур (51).

Попередження: Олещук (22), Каваців (22), Пойда (56), Писько (90+2).

Чесна гра: 7,4 — 7,1.

Після дещо неочікуваної домашньої поразки на своєму полі від “Буковини” головний тренер равчан Ігор Блащак за власним бажанням подав у відставку. Таким чином на матч проти “Динамо-3” команду на поле виводив помічник Блащака, а нині — виконуючий обов’язки головного тренера Іван Кованда.

Зміни — змінами, а завдання перемагати з равчан ніхто не знімав, адже боротьба у верхній частині турнірної таблиці розійшлася не на жарт, і лідери крокують майже нога в ногу. Тож поставлене завдання лише залишалося втілити у життя. А виявилося, що зробити це було ой як нелегко. Минулого туру кияни здолали опір своїх однолітків-оболонців з рахунком 3:1, а вже за тиждень довелося зустрічатися з набагато серйознішим і мотивованішим суперником. Динамівська молодь — проти равчанського досвіду, так можна було охрестити цей матч.

Перші хвилини зустрічі, як і загалом увесь матч, виявили, що динамівська зміна діє не гірше за свого суперника. Але, як часто буває у таких випадках, — досвід взяв гору. Перша сорокап’ятихвилинка пройшла в боротьбі за м’яч. Команди, довго не затримуючись у центрі поля, шукали шляхи до воріт суперника, але так і не знаходили їх. Атаки обривалися ще до завершального удару по воротах. Так, перша половина першого тайму пройшла лише в спробах щось створити поблизу воріт суперника. За п’ятнадцять хвилин до свистка арбітра на перерву гра попереду дещо пожвавішала. Активніше запрацювали фланги обох команд. Так, на 30-й хвилині Воронін з лівого флангу віддав непогану передачу на хід Олійнику, останньому не вистачило лічених секунд, аби першим за воротаря дотягнутися до м’яча. За мить — контратака гостей, яка закінчилася потужним ударом Пойди по центру, Преснаков у карколомному стрибку відбив м’яч. До кінця тайму залишалося не так уже й багато часу, однак команди встигли ще обмінятися небезпечними моментами. Спочатку після кутового у виконанні равчан Яценків головою намагався переправити м’яч у ворота, але оборона підстрахувала свого воротаря, винісши м’яч із порожніх воріт. За декілька хвилин знову Воронін небезпечно віддавав передачу на хід Сахнюку, але знову воротар був першим на м’ячі.

У другому таймі “Рава” заграла активніше і за це була винагороджена голом на 51-й хвилині. Мазур не надто потужним, але, як виявилося, надзвичайно точним ударом метрів з 27-ми спрямував м’яч у самісіньку “дев’ятку”. Красивий гол і став переможним. Кияни будь-що намагалися зрівняти рахунок, але намагань виявилося замало. До штрафного майданчика равчан дійти вдавалося, а ось далі гра з м’ячем не йшла. Після матчу головний тренер киян Юрій Єськін, сказав, що він залишився незадоволений грою своїх підопічних у цьому матчі. “Особливо претензії є до середньої лінії команди, яка зіграла вкрай невдало”.

Равчани ж раділи перемозі, адже саме ці троє очок після осічки “Освіти” в Івано-Франківську дали змогу прикордонникам посісти перше місце в турнірній таблиці, поки — одноосібно.