13 жовтня 2004 11:48

Украина U-21 - Грузия U-21. Послематчевая пресс-конференция


Олексій Михайличенко, головний тренер молодіжної збірної України

- З огляду на турнірне становище, кожна гра є для нас дуже важливою. Особливо важливими є домашнні матчі. Тому ми з усією відповідальністю поставилися до гри з грузинами. Ми достатньо добре вивчили манеру гри збірної Грузії і намагалися зробити акцент на швидкості, мобільності і не дати супернику, так би мовити, розгулятися. Усі гравці збірної Грузії доволі технічні, зіграні і, загалом, уміють грати. Скажімо, у матчі грузин з збірною Албанії, наші сьогоднішні суперники навіть граючи у другому таймі в 9-ох, зуміли перемогти.

Нам, мабуть, дещо пощастило і на початку гри нам вдалося реалізувати ті моменти, які ми створили. Після цього стало значно легше грати. Впродовж заключних 30-ти хвилин основним завданням наших футболістів було уникнення травм та жовтих карток. Не випадково, грузинська команда з албанцями догравала матч у 9-ох, ви це самі прекрасно бачили. Тому, найгловніше було не відповідати та не брати участі у зіткненнях. Хочу зазначити, що у цьому матчі ми гостріше та мобільніше зіграли впереді. Кілька голів було забито після прекрасних флангових атак. Проте, проблеми у нас ще є. Не завжди у нас була правильна думка, іноді вину за ці помилки можна списати на поле. Але в цілому, вині були самі футболісти. Завдання на три матчі відбіркового турніру ми виконали, тож зараз будемо готуватися до інших матчів.

Гоча Ткебучава, головний тренер молодіжної збірної Грузії

- Хочу вам сказати, що перед нами стояло завдання у цьому матчі здобути одне очко. У нас не вийшло справитися з цієї задачею. Через не зовсім об’єктивне суддівство у перших 15-20 хвилинах матчу, футбол на цьому завершився. Як можна піднімати прапорець і фіксувати офсайд, коли арбітр був далеко від футболістів. Я думаю, що тоді не було положення поза грою. Це просто не вкладається голові. Слабенько зіграли наші захисники. Але ми не робимо з цього трагедії. Ця гра незабаром забудеться. Через місяць ми гратимемо з датчанами. Будемо намагатися не повторити помилок, які ми зробили у цьому матчі.

- Вам не здається, що агресія грузинських футболістів іноді переростає в грубість?

- Ні, мені так не здається. Просто у нас не пішла гра і футболісти почали хвилюватися. Після першого тайму я їх дещо насварив. Але не бачу у цьому проблеми, це можна виправити.