13 жовтня 2004 11:43

Георгий ДЕМЕТРАДЗЕ: "В Львов едем за победой"


Лідером атак грузинської збірної є гравець донецького "Металурга" Георгій Деметрадзе, який минулого сезону став найкращим бомбардиром чемпіонату України. Напередодні матчу Україна - Грузія Георгій погодився поділитися власними міркуваннями стосовно майбутньої гри з "Газетою".

- Безумовно, гра буде принциповою, -- зауважив Георгій Деметрадзе. - Обидві команди розділяє лише одне очко. Збірна Грузії завжди грала в атакувальний футбол. Цього разу ми теж не сидітимемо в обороні. Переконаний, що глядачам футбол сподобається. Ми непогано підготувалися до сьогоднішнього матчу. У Львів їдемо за перемогою і сподіваюся, що здолаємо українців.

- Наскільки ви задоволенні грою своєї збірної у стартових відбірних матчах до чемпіонату світу?

- У матчі з турками ми мали перемагати, але нам не пощастило, відтак поєдинок закінчився нічиєю - 1:1. Протистояти збірній Албанії було важче. Ми мали багато моментів, левову частку яких використали не змогли. Проте нам таки вдалося здобути перемогу.

- Яке ставлення у ваших колег зі збірної до команди Олега Блохіна?

- Хлопці розуміють, що збірна України -- доволі серйозна команда, і відповідно налаштовуються на гру проти неї. Всі ми знаємо, що у групі жодна команда без бою не віддасть й очка.

- Ваш прогноз на матч з збірною України?

- Мені важко передбачити, який буде рахунок і хто переможе. Але можу з упевненістю сказати, що гра буде цікавою та видовищною.

- Для вас має значення, де грати - у Києві чи Львові?

- За великим рахунком, це значення не має. Хоча, Київ - столиця України і там, мабуть, могло зібратися більше глядачів на стадіоні, ніж у Львові. Проте я розумію, що інші міста теж хочуть побачити великий футбол на власні очі. Тож ставлюся до цього нормально.

- Яке завдання поставлено перед грузинами у відбірній групі?

- У збірної Грузії одне завдання - вийти з групи і потрапити на чемпіонат світу. Іншого завдання в нас немає.

- Збірна Грузії має схожі риси з національною командою України. Скажімо, обидві збірні на рівних можуть змагатися з сильними командами й водночас провести бліду гру з аутсайдером. У чому причина такої нестабільності грузинів?

- На це питання справді важко відповісти. Ні я, ні мої товариші зі збірної цього не можуть зрозуміти. Футболісти в нас справді хороші, грають у західноєвропейських клубах. А от збірна ніяк не може впоратися із поставленими перед нею завданнями. Що стоїть на заваді, не знаю?

- До речі, не так давно в ЗМІ з'явилася інформація про те, що за вас "Металург" у російського "Спартака - Аланії" вимагав мільйон доларів...

- Так, переговори про мій перехід в "Спартак-Аланію" велися. Однак ми не дійшли згоди в деяких пунктах особистого контракту.

- То "Металург" за вас вимагав мільйон доларів?

- "Металург" вимагав лише ті гроші, які він у мене вклав. На більше керівництво клубу не претендувало.

- Ви задоволені умовами, створеними в донецькому клубі?

-- Так, на цьому етапі мене все влаштовує. В Донецьку створено чудові умови, вчасно вирішують усі проблеми, підібрані непогані гравці. Перед командою поставлені серйозні завдання. Намагатимемося потрапити до двійки найкращих клубів України. В найгіршому разі, ми повинні потрапити до трійки.

- Ви ніколи не шкодували про те, що не залишилися в іспанському "Реалі Сосьєдад"?

- Як говорять: добре там, де нас немає. Нехай у складі донецької команди, але я брав участь у Кубку УЄФА. Звісно, нам не вдається пройти далеко в розіграші цього турніру. Але на нашому шляху завжди постають дуже сильні суперники.

- Щось змінилося в клубі після приходу нового іноземного головного тренера Славолюба Мусліна?

- Закономірно, щойно в клубі відбуваються ротації, очікуй змін на тренерському містку. Адже в кожного наставника своя концепція підготовки гравців, тактика, методи роботи. І байдуже, звідки родом тренер. На мою думку, керівництво вчинило правильно, коли запросило цього талановитого фахівця. Гадаю, що ми з паном Славолюбом вийдемо на провідні ролі не тільки на внутрішній арені, а й заявимо про себе в єврокубках.