10 жовтня 2004 12:58

Андрей ШЕВЧЕНКО: "Я забил слишком много голов с этой позиции, чтобы их считали курьезными"



- Нам увесь час у групі дістаються або вже гарні команди, або ті, що будуть чемпіонами Європи чи світу. Ось і тепер грали вже з чинними чемпіонами Європи. Збірна України дуже правильно поставила гру, і був цікавий футбол для глядачів. Були і моменти і голи. Шкода, що все так закінчилося для нашої команди, але нічия також позитивний результат, і зіграли ми дуже добре.

Якщо не поставити воротаря у становище, коли він може помилитися, то думаю, немає сенсу виконувати стандарти чи бити по воротах. Я думаю, що з цієї позиції взагалі неможливо забити, але можна поставити воротаря у таке становище, коли він може помилитись. Я думаю, що я вже забив достатньо голів з такого становища, щоб вважати їх просто курйозними. Це помилка воротаря, а моя заслуга в тому, що я змусив його помилитись.

Ми помилилися, можливо, в тому, що занадто глибоко "сіли". Вони випустили вперед Делласа, і пішли навіси на нашу половину поля. Ми сфолили і пропустили. Можливо не треба було відходити, але залишалося не так багато часу до кінця і треба було подумати про утримання переможного результату, і в нас попереду грають гравці швидкісніші, ніж їхні захисники – могли бути нові моменти. За рахунку 1:0 ми могли забити другий м’яч. У Вороніна був момент, коли він ударив – у руку чи ногу комусь влучив, але я вважаю, навіть за нічийного результату сьогодні було більше позитивного.

Мені було приємно, що Україна сьогодні показала справжню контргру проти збірної Греції. І було видно команду і те, що вона хотіла робити на футбольному полі. Я бачу зростання команди. Для нас кожна гра – іспит. Тепер з грузинами буде дуже важка гра. Грузія – сильна команда, і багато гравців грають в сильних клубах Європи. Ми віддали багато сил сьогодні тоді як грузини не грали. Прогнозувати результат того матчу сьогодні немає сенсу. Будь-яка команда у нас в групі може показати красиву гру.

Те що не гратиме Каладзе, може вплинути на гру грузинів. Я подякував Кахі за те, що він отримав жовті картки і тепер дискваліфікований на дуель з нами. Каха – досвідчений гравець, і він зараз у гарній формі. Те, що він не гратиме, для нас є маленьким плюсом.